Tesettür Elbise Seçim ve Avantajları

 tesettür elbiseÖzel davetlerde ve günlerde kadınlar şıklık yarışına girmekte ve tüm gözlerin onlar üzerinde olmasını istemektedirler. Durum böyle olunca da en çok tercih edilen parçalar şıklık yarışında elbise modelleri olmaktadır. Hem şıklığın hem de zarafetin simgesi olan elbiseler her tür özel günlerde ve davetlerde tercih edilebilmektedir. Tesettür modası son zamanlarda çok dikkat çeken tasarımlarla ön plana çıkmaktadır. Özellikle tesettür elbise modelleri en çok tasarım farklılıklarının yaratılabildiği parçalar arasındadır.

 

 Tesettür Elbiselerin Avantajları

 

Tesettür elbise modelleri şık olmalarının yanında kadınlar için tek parça oluşlarıyla da kombin rahatlığı sağlamaktadır. Özel günlerde kadınlara daha fazla seçenek sunan elbiseler birbirlerinden farklı çizgilerle kadınların beğenisine sunulmaktadır. Bunlar içerisinde seçim yapmak zor olsa da kadının vücut şekline uygun elbise tercih edilmesi seçimi kolaylaştıracaktır.

 

 Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi

 

Vücut tipine göre tesettür elbise seçiminde vücudun hangi bölgesi kapatılmak isteniyor ya da hangi bölgesi belirgin hale getirilmek isteniyorsa seçim ona göre yapılmaktadır. Eğer omuzlar olduğundan daha belirgin hale getirilmek isteniyorsa vatka kullanımı tercih edilmelidir. Aynı zamanda kapatılmak istenen bir bölge de var ise A kesim elbise modelleri en uygun modellerdir. A kesim elbiseler bel kısmından etek uçlarına doğru genişleyen modellerdir. Bu tür elbise modelleri bel oyuntusu ile omuzları ortaya çıkarmakta ve kalça ile bacak bölgelerini kamufle etmektedir.

 

Tesettür modasında balık elbise modelleri de dikkat çekmektedir. Bu modeller dize kadar vücudu sarıp sonrasında ise geniş olan elbiselerden oluşmaktadır. Bu elbiseler genel olarak bel ve kalça bölgelerini ön plana çıkarmakta ve genellikle zayıf kadınlara önerilmektedir.

 

Tesettür Elbiseler İçin Kombin Önerileri

 

Tesettür modasında da kombindeki detaylar oldukça önemli olmaktadır. Eşarp, aksesuar, ayakkabı ve çanta elbiseyi tamamlayan ve görüntüyü oluşturan parçalardır. Dolayısıyla her birinin seçiminde özen göstermek gerekmektedir. Aksi durumda şık çizgi isterken tam tersine rüküş görüntü yakalanabilmektedir. Tesettür elbise kombinlerinde renk uyumu, kullanılacak aksesuarların uyumu, kumaşın mevsime uygun olması ve ayakkabı ile duruşu en önemli detaylardır. Elbise kombinlerinde ayrıca dantel ve aksesuar karmaşasına da dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Bir cevap yazın