Tesettür Elbise Nasıl Kombinlenir

Özel gün ve gecelerde daha kendimizi iyi hissedebilmek ve farkımızı ortaya koyabilmek adına daha kaliteli ve şık kıyafetler tercih edilir. Dolabınızda mutlaka bulunması gereken kıyafetlerden biri de şüphesiz ki her ortamda bir iki değişiklikle giyilebilen elbisedir. Tesettürlü bayanlar için de elbise modelleri bulunmaktadır. Tesettür elbise satın alırken şıklığımızı tamamlayabilmek için elbiseyi tamamlayacak takı, eşarp, şal gibi ayrıntılara da dikkat etmek gerekir. Renk kombini yapabilmek, uygun takıyı bulabilmek, uyumlu eşarp bağlama modelini belirlemek, vücut şeklinizi tanımak elbise seçiminde size yardımcı olacaktır.

 

Tesettür elbise seçeneklerinden bazıları

 

  •  Dantel detaylı
  •  Kuyruklu
  •  İncili
  •  Bağcıklı
  •  Nakışlı olarak sıralanabilir

 

Arka tarafı ön tarafından bir miktar daha uzun olan tesettür elbise modelleri daha zarif bir görüntü sağlamaktadır. Elbisenin altına stiletto tarzında bir topuklu ayakkabı ile zarafetinize zarafet katabilirsiniz. Tesettür elbiseyi giydikten sonra başörtünüzü şifon şaldan yana tercih ederseniz elbiseye ayrı bir hareket katabilir aynı zamanda elbise modelinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

 

Kullanacağınız takılarda ise şunlara dikkat etmelisiniz :

 

Takınız elbiseniz modeline göre seçilmelidir. Örneğin etek uçları güpürlü bir tesettür elbise tercih ettiyseniz boynunuza saçaklı metalleri olan bir kolye takabilirsiniz.

Elbise modelinizin yaka kısmı inciliyse bileğinize incili bir bileklik takarak kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Elbisenizin tamamı hareketliyse yakasında ve etek ucunda inci ya da dantel varsa hiç takı kullanmamalısınız.

Düz bir elbise tercih ettiyseniz boynunuza arzu ettiğiniz bir kolyeyi takabilirsiniz.

Şalınıza kıyafetinize uygun taşlı iğne tutturabilirsiniz.

Şalınızı bağlarken elbisenin ön kısmını kapatmamaya özen göstermek.

 

Elbise seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler

 

  •  Kumaş kalitesi
  •  Dikim şekli
  •  Vücut ölçülerinize uygun olup olmadığı
  •  Mevsimine uygun modeller ve desen seçmek
  •  Uygun fiyata kaliteli ürünler almak

 

İnce olan veya gevşek dokumaya sahip kumaşlardan yapılan elbiseler sizi yarı yolda bırakabilir. Dikişlerinde kaliteli ip kullanılması, vücut ölçülerine göre standartlara uygun dikim yapılması elbiseyi kullanma sürenizi artıracak ve size özel dikilmiş gibi bir görüntü sağlayacaktır. Bu konuda uzman olan Moda Selvim kaliteli ürünleriyle kendinize en uygun en içinize sinen en kaliteli ve kendinizi içinde özel hissedeceğiniz elbiseyi bulabilmeniz için sizlere hizmet vermektedir.

 

Bir cevap yazın