Tesettür Elbise Nasıl Alınır ?

 

C.M.N - Yaka ve Kol İşli Elbise ELK5292 Pudra (1)Tesettür sektörü farklı ürün seçenekleri ile ön plana çıkarken, bayanlar tercihlerini çok kolay yapabiliyor. Elbise satın alırken öncelikle bazı detaylara dikkat etmek de gerekir. Günümüzde tesettür elbise modelleri, renkleri ve detayları büyük farklılık gösteriyor.

 

TESETTÜR ELBİSE NASIL ALINIR ?

 

Tesettür elbise alınırken öncelikle gidilen yere göre seçim yapılmalıdır. Özel davetler, düğün, nişan veya günlük kullanılan birçok elbise var. Günlük kombinler için sade veya spor detaylara sahip olan elbise seçenekleri var. Sade ama şık bir kenar, düğme, bağcık gibi detaylar günlük elbise modelleri için uygun olacaktır.

Özel davetler, düğün ve nişan gibi günler için dantel, işleme, pul, kuyruk detayı ön plana çıkıyor. Bu elbiseler daha klasik tarzdadır. Sade ama gösterişli ve şık detaylarda söz konusudur.

 

TESETTÜR ELBİSE KOMBİN İÇERİSİNDE NASIL KULLANILIR ?

 

Tesettür sektöründe pek çok detay ürünler de renk katıyor. Günlük olarak kullanılacak tesettür elbise modeli ise kullanışlı olmalıdır. Tek renk kullanımı ise günlük kombin içerisinde avantajlı olacaktır. Siyah, bordo, zümrüt gibi renkler bu sezon gözde renklerdendir. Elbisenin rengine uygun bir eşarp, çanta ve ayakkabı ideal olacaktır. Öte yandan elbisenin rengine göre bir ton koyusu veya açığı olan detaylarda tercih etmek şıklığı ortaya koyacaktır. Bazen renkler ise zıt seçeneklerle hoş bir görüntü verecektir.

 

ELBİSEYİ ALIRKEN ÖNEMLİ OLAN DİĞER DETAYLAR

 

Tesettür modasında çok fazla detaylar var. Öncelikle kalite ve kumaş seçimi önemlidir. Kaliteli kumaş elbiseyi daha kullanışlı ve daha şık gösterebilir. Özellikle şifon, penye, likralı kumaşlar çok tercih ediliyor. Hem bol, hem de rahat olan bu kumaşlar elbiselerde de sık sık görmek mümkün. Öte yandan bazı modellerde dantel, pul, jakar kumaş da sadece elbisenin belli bir kısmında kullanılıyor. Kol veya elbisenin alt kısmında dantel detayı yeni sezon ürünlerde oldukça modadır.

 

Karışık bir görüntü vermemek için aynı kombinde kullanılan desen ve kumaşların uyumuna dikkat etmek gerekir. Sade bir elbise ile daha şık ve dikkat çeken eşarp, ayakkabı veya takı kullanılabilir. Gösterişli ve çok detayı olan elbiselerde ise daha sakin detaylar tercih edilebilir.

 

Bir cevap yazın