Tesettür Elbise Modellerinde Sokak Modası

tesettür elbiseTesettür modasında elbise oldukça dikkat çeken parçalar arasında değerlendirilmektedir. Özellikle son yıllarda tesettür elbise, farklı detaylarla kendini göstermeye başlamıştır. Moda tasarımcılar tarafından üretilen yepyeni tasarımlarla zengin kombinasyonlar elde edilmektedir. Tesettürlü kadınlar elbise seçimini günlük hayatta da yoğun bir şekilde gerçekleştirmektedir. Ancak sokak modasına uygun elbise seçiminde öncelik her zaman renklerin uyumu olmalıdır.

Seçilen elbise modeli tercih edilen ayakkabı ile uyumlu olmalıdır. Çiçek desenli ve sokak modasını tamamen yansıtan elbiselerde açık yazlık ayakkabılar ya da babetler tercih edilebilmektedir.

 

 Tesettür Giyimde Kot Modası

 

Kot, son dönemlerde tesettürlü kadınların dolabındaki en önemli parçalardan biri haline geldi. Tesettür elbise modellerinde de son dönemlerde kot kumaş seçimi yaygınlaştı. Neredeyse her kadının dolabında günlük kombinasyonunda başrol oynayacak kot elbise mevcuttur.

 

Kot elbise modellerinde cep ve düğme detay oldukça dikkat çekmektedir. Sokak modasında tercih edilen bu elbiseler uzun kolyeler ile kombin edilebilir. Ayakkabı olarak yazlık babet ya da sandaletler oldukça şık bir duruş sağlamaktadır.

 

 Puantiye ve Kemer Modası

 

Puantiyeli gömlekler, bluzlar hatta pantolonlar vitrinlerde boy göstermeye devam ediyor. Son dönemlerde de tesettür elbise modellerinde puantiye modası dikkate şayan durmaktadır. Puantiyenin kemerle buluşması sonucu şık ve alımlı modellerin ortaya çıkması mümkün olur.

 

Puantiyeli modeller, şık şallarla ve topuklu ayakkabılar ile kombin edilmektedir. Sokak modasında şık ve sade bir güzellik sunmaktadır. Ancak bazı özel günlerde de tercih edilebilecek modeller arasında değerlendirilebilir. Bu modellerin kollardan düğmeli olan çan kesimi özel bir akşam yemeği için muhteşem bir detaydır.

 

 Özel Günler İçin İnce Detaylar

 

Sokak modası deyince akla ilk olarak sadelik ve zarafet gelmektedir. Ancak sade ve zarif elbise modellerine eklenen şık detaylar ile elbiseler zenginleştirilebilir. Böylece tesettür elbise modeli özel bir günde de rahatlıkla tercih edilebilir. Bu konuda ilk dikkat çeken model dantel modellerdir. Dantel, elbisenin herhangi bir yerine eklenmektedir. Etekte, göğüste ya da omuzlarda dantel detay tercih edilebilir.

 

Payetli elbise modelleri de sokakta ya da özel gecelerde tercih edilebilen seçenekler arasındadır. Kollarda ya da kemerde payet bulunan modeller, dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu model şık simli bir çantayla oldukça zarif duracaktır.

 

 

 

Bir cevap yazın