Tesettür Elbise Modellerinde Seçim Nasıl Olmalıdır?

tesettür elbiseTesettür, vücut hatlarını örtmek, kapamak anlamlarında gelen bir kelime olmakla beraber günümüzde tesettür giyim adı altında bir giyim alanı olarak ortaya çıkmaktadır. Muhafazakar kesimin de sıklıkla tercih etmesinden dolayı, moda akımı haline gelen ve çeşitleri gün geçtikçe artan bu tarz son yılların gözdesi olmaktadır. El, yüz ve ayaklar haricinde tüm vücudu örtebilen, elbise, tunik, ferace, etek ve pantolonlardan, manto, kaban, gömlek ve trikolara kadar geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Peki yüzlerce çeşit arasından nasıl seçim yapılmalı? Nelere dikkat edilmelidir?

 

 Tesettür Kıyafetlerinde Seçim

 

Çan ve yüksek bel eteklerden, balık model elbise ve abiyelere, duble paça pantolonlardan, kapalı bisiklet yaka tuniklere, alt üst takımlardan, afgan takımlarına, yarasa kollu bluz ve gömleklerden, günlük tesettür elbise modellerine kadar yüzlerce çeşit bulunmaktadır. Özel dikim ve tasarımlarında olduğu düşünüldüğünde konfeksiyon olarak gelişim göstermekte olduğu gözlemlenebilmektedir. Seçim yaparken mevsimlik kumaşlara, kumaş kalitesine, fiyat uygunluğuna, giyilecek ortama, beden ve boy uyumuna dikkat edilmelidir. Alınan ürünün kişiye göre olmasını sağlayacak temel şartları bunlar oluşturmaktadır.

 

Günümüzde en küçük bedenlerden en büyük bedenlere kadar üretim mevcut olduğundan, aranılan tesettür elbise modelinin farklı renk ve bedenlerine ulaşabilmek kolaylaşmaktadır. Farklı tarz, model ve desenlerde birçok kıyafet içerisinden kişinin kendi beğenisine göre olanını tercih etmesi doğru olacağından, seçim yaparken bunu gözardı etmemelidir.

 

 Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Kişinin beden ve boy ölçülerini bilmesi, gerek internet alışverişlerinde gerek mağaza alışverişlerinde çok önemli olduğundan bu noktada bilinçli olması artı olacaktır. İnternet üzeri satışlarda sitelerde verilen ölçü tablolarını kullanmak, kıyafetin olmaması gibi durumlardan kurtaracağından önemlidir. Kumaş esnekliği, kullanım kolaylıklarını bilmek seçilecek ürün için ön kolaylık sağlamaktadır.

 

Abiye ve tesettür elbise seçerken rahat, zarif, şık, elegan, vintage, özelliklere sahip birçok çeşit arasından karar verebilmek gelişen giyim sektöründe daha zor olabilmektedir. Her geçen gün farklı modellerin sergilendiği mağaza ve sitelerden alışveriş yaparken mağdur olmamak için mutlaka alışveriş sonrası, iade ya da değişim işlemlerinin yapılıp yapılamayacağına bakılmalıdır. Deri kemerler, şık takı ve broşlar, mevsimlik rahat şal ya da hazır başörtüler ile kombin yapabilmek mümkün olmaktadır.

 

Bir cevap yazın