Tesettür Elbise Modellerinde Başörtüsü Nasıl Kombinlenir?

 

          Tesettür giyimde en önemli detaylardan biri olan başörtü kombinleri, abiye kıyafetlerde kombinler yaparken daha farklı ve daha özel şekilde uygulamalar gerektiriyor. Bu noktada tesettür abiye giyiminde başörtüsü kombinleri yaparken örnek modelleri ve doğru uygulamaları şu şekilde ele alabiliriz.

 

Açık Renkli Başörtüsü Tercihi ile Abiye Seçimi

 

Başörtüsü seçiminde açık renkleri tercih ederken bayanların tercih edeceği kombin unsurlarına şu şekilde yakından bakabiliriz. Açık renkli başörtüsü tercihi yapılmışsa tesettür abiye kıyafet ile mutlaka arada açık renk bağlantısı olmalıdır. Örneğin seçilen model güpürlü kalem etek abiye modeli ise bu modelin renk tercihi ne olursa olsun dantel ve nakış kısımları başörtüsü ile aynı renkte olması gerekir. Dantel kısımları ile uyum sağlayan başörtüsü aynı zamanda ayakkabı ile de uyum sağlaması gereklidir. Kıyafet tercihi siyah olarak seçilmişse başörtü modeli açık renkli seçilir. Bununla beraber ayakkabı tercihi de başörtüyle aynı renkte seçilerek dantel başörtü ve ayakkabı uyumu oluşturulur.

 

 Koyu Renkli Başörtüsü Seçimi

 

           Tesettür abiye kıyafetlerde koyu renkli tesettür eşarp seçimi için dikkatli olunması gereken nokta kıyafetin açık renkli olması gerektiğidir. Tamamen koyu ya da tamamen açık renkli kıyafetler dengesiz bir tasarım olacakken renk dengesi sağlanmış modellerle koyu renkli eşarplar kullanılabilir. Örnek olarak koyu renk tercihi yapılmış ve bununla beraber koyu renk çanta ve koyu renk ayakkabı seçimi ile oluşturulan kombinde ana kıyafet tercihi olarak lacivert renkli trapez pul payet abiye elbise ya da zümrüt renkli gold incili baskılı kuyruklu abiye elbise seçimi yapılabilir. Bu tercihlerle uyumlu ve kontrast dengeli bir konsept oluşturmak mümkündür.

 

 Tesettür Abiyede Şal Seçimi

 

           Tesettür abiye kombinlerinde son dönemde en dikkat çekici değişim şal tercihinde görülüyor. Şal tercihi olarak öne çıkan seçeneklere baktığımızda uzun – kısa, püskülü – püskülsüz gibi tercihlerin yanında değişik renkte ve tasarımda modeller öne çıkıyor. Örnek olarak bordo – hardal renkli gül desen baskılı abiye modeli ile kullanılan bordo renkli püsküllü şal tercihi ile özel bir kombin tercihi yapılabiliyor. Bunun yanında altın sarısı kısa şal tercih ile kombin yapılan gold işlemeli abiye elbisenin her renginde uyum sağladığı gibi gold işleme ve şal arasında renk uyumu ile özel bir kombine dönüşüyor.

 

Bir cevap yazın