Tesettür Elbise Modelleri

Tesettür giyimin en çok ilgi gören ve en çok beğenilen çeşidi olan elbise, modayı yakından takip edenler için bir çok model ve çeşidi bulumaktadır. Tesettür elbise modelleri, başörtüsü ile birlikte bir kombin oluşturulabilir. Genellikle desen ve renk uyumu göz önünde bulundurulurken, bulunduğumuz mevsime göre kumaş seçimide yapmalıyız.

Yaz aylarında bulunduğumuz bu günlerde keten kumaş elbiseler en fazla tercih edilenler arasında bulunmaktadır. Serin tutması ve hafif olması nedeniyle açık renklerde keten elbiseler bayanlar için önerebileceğimiz kıyafet modelidir.

Tesettür giyimin artık bir modası bulunmaktadır. Bu modayı takip eden tesettürlü bayanlar içerisinde çalışanları dikkate alırsak, daha mütevazi renkleri tercih ettikleri söylenebilir. Bordo, koyu yeşil, lacivert gibi tesettür elbiseler iş hayatında daha kabul gören renklerdir. Çalışma ortamında veya ciddiyetine göre spor şık elbiselerde giyilebilmektedir.

Tesettür elbise modelleri;

  • Desenli elbiseler
  • Kot kumaş elbiseler
  • Cepli elbiseler
  • Eteği dantelli elbiseler
  • Sim baskılı elbiseler
  • Yakası pütürlü elbiseler
  • Kapşonlu elbiseler

Gibi daha bir çok model sayabiliriz.

Tesettür kıyafetlerde renk uyumuna dönecek olursak, ayakkabı seçiminiz renk uyumunu tamamlamalıdır. Kırmızı desenli bir elbise altına siyah ayakkabıda seçebilirsiniz, kırmızı tonlarına yakın ayakkabı da seçebilirsiniz. Aynı şekilde başörtünüzü ayakkabı rengine göre tamamlayabilri veya elbise deseninizden herhangi bir renk seçimi yapabilirsiniz.

Tesettür elbiseler denince akıllara yere kadar uzun tek parça kıyafet türü gelmektedir. Ancak bazı elbise modelleri iki parçadan da oluşabilmektedir. Hatta bazen elbise tek parça ancak iki parçaymış gibi görünebilir. Elbise parçalarından kastımız üst ve alt kısımlardır.

Tesettür giyimde büyük bedenler için rahatlıkla model bulabilirsiniz. Moda üreticileri artık her bedene uygun tesettür elbiseler üretmeye başladılar. Büyük beden elbiselerin ise en fazla tercih edilme nedeni uzunluğu ile fazla kiloları gizliyor olmasıdır.

Elbise fiyatlarına bakacak olursak, aslında kalitesine, markasına, kumaşına, aksesuarlarına göre değişmektedir. Bu nedenle internetten yapacağınız tesettür elbise alışverişlerinizde araştırma yaparak sizin için en uygun fiyatları bularak satın alabilirsiniz.

Uygun fiyatlı tesettür elbise satan eticaret sitesi olarak Moda Selvim sitesini inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın