Tesettür Elbise Modelleri Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

tesettür elbiseTesettür elbise konusunda devrim yaratan Türkiye, hem model çeşitliliği hem de kumaşlar sayesinde hanımların hayallerini gerçeğe dönüştürmektedir. Birbirinden değişik modelleri, nitelikli kumaşlarla birleştiren tasarımcılar, tasarımlarının imzası ile hayat bulacak elbiseler ile hanımların kurtarıcısı olmaktadır. Tesettür elbise denildiği zaman akla eskiden kalan şifon ve salaş elbiseler gelebilir. Ancak moda sektörünün dönüşümü ile günümüzde yüzden fazla modeli bulmak kolay hale gelmiştir. Tesettür elbise tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Bunlardan birisi de; bireyin vücut yapısına göre giyinmesidir.

 

  Kilolu Hanımlar Hangi Modelleri Seçmelidir?

 

Kilolu hanımların kilolarını gizlemek adına olduğunca bol modelleri seçmeleri doğru bilinen yanlıştır. Aynı biçimde kilolu hanımların kilolarını gizlemek adına devamlı olarak koyu renkli kıyafetler giymeleri öz güven açısından olumlu olmayacaktır. Hanımların kiloları ile barışık olmaları, tesettür kıyafet tercihinde cesur davranmaları tavsiye edilmektedir. Mühim olan vücudun tümünü kaplayan bol elbise değil, doğru noktaları kapatan elbise alternatiflerinin tercih edilmesidir.

 

Tesettür elbise modelleri içerisinde diğer giyim ürünlerindeki gibi değişik alternatifler mevcut. Birey, kısa boylu ise dolgu topuk ayakkabı ile beraber maxi boy elbise tercihi yapabilir. Bu sayede boyunun uzun görünmesi sağlanabilir. Aynı biçimde göbek kısmından muzdarip kişiler, göbek kısmını kamufle edip gizleyen modelleri tercih etmesi gerekmektedir. Göbek kısmına dikkat çeken kemer ve işlemelerden uzak durulması gerekir.

 

  Ten Rengi Elbise Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Hanımların elbise tercihi yaparken dikkat etmesi gereken bir diğer özellik ise ten rengi şeklinde tanımlanabilir. Elbisenin birey üstünde fazla patlamaması ya da yok olmaması gerekir. Bu sebeple açık tenli bireylerin nude tonundaki elbise modellerinden uzak durması önemlidir. Aynı biçimde koyu tenli olan bireylerin de lacivert, siyah gibi koyu tonlardan uzak durmasında yarar vardır.

 

Elbise renklerinin bireyin ten rengiyle uygun olması, en sade elbiselerin bile şık görünüme kavuşmasına destek olur. Elbisenin kesimi de çok önemlidir. Kısa boylu bir hanımın diz altında elbise giymesi onun boyunu olduğundan daha kısa gösterebilir. Boya uygun bir elbise tercih etmek gündüz ve gece şıklığını aynı anda yakalamaya destek olur.

 

 

Bir cevap yazın