Tesettür Elbise Modelleri

Elbiseler tesettürlü kadınların en büyük kurtarıcı parçaları arasındadır. Hem günlük hayatta hem de özel günlerde tercih edilebilir. Kombin yapmanın kolay oluşu sebebiyle hızlı hazırlanılacak zamanlarda da kullanılabilir. Yalnızca şal ve ayakkabı çanta kombini ile kullanılabildiğinden sıklıkla tercih edilmektedir. Elbise modelleri, oldukça geniş bir yelpazede incelenebilir. Abiye elbiseler, şifon elbiseler, saten elbiseler gibi elbise modelleri özel günlerde kullanılırken şile bezi, keten, medine ipeği, aerobin gibi kumaş çeşitlerinden üretilen tesettür elbise modelleri günlük olarak kullanılabilir.

https://www.modaselvim.com/tesettur-elbiseler

Tesettür Elbise Kombinleri

Günlük hayatta kullanılan tesettür elbise modelleri için en önemli seçim şal seçimidir. Desenli ve özellikle hareketli kesimli elbiselerde düz renk şalların kullanımı önerilmektedir. Şal kumaşının seçimi, elbise kumaşıyla paralel olmalıdır. Çok ince kumaştan, uçuş uçuş elbiselerle yine ince yapılı, kolay şekil alan şalların kullanımı önerilir. Günlük elbiselerde, spor ayakkabılar, babetler, espadriller kullanılabileceği gibi topuklu ayakkabılar da kullanılabilir. Kullanılan ayakkabıya göre, çanta seçmek tesettür elbise kombini yapmak için uygun olacaktır.

Konu tesettür abiye elbise kombini olduğu zaman ise, genellikle elbisenin aynı renk ve kumaşından üretilen şallarla kombin yapılır. Özellikle söz, nişan gibi özel günlerde ve davetlerde tercih edilen abiyelerde baştan aşağı aynı renk olmak şıklığı artıran bir görüntüdür. Buna ek olarak ayakkabı ve çanta ile de şıklığı yakalamak mümkündür. Aynı zamanda, kolye ve bileklikler abiye elbiselerle kullanıldığında şıklığı bir adım öteye taşımaktadır.

Tesettür Elbise Kullanımı

Bir elbisenin kalitesi ne kadar önemliyse kullanımı da o kadar önemlidir. Kullanım konusunda hassas davranıldığı taktirde elbisenin kullanım ömrü uzar ve şık görünümü korumaya devam eder. Bu açıdan tesettür elbise satın alındığında mutlaka kumaş cinsine göre bakım yapılmalıdır. Yani yıkama ve ütüleme, gerekliyse kuru temizleme, talimatlara uygun şekilde gerçekleştirilmelidir. Elbise fazlaca aksesuar içeriyorsa direkt olarak makinede yıkanmamalı, uygun bir torba içinde ters çevrilerek yıkanmalıdır. Aynı zamanda kurutma da aşkı üzerinde yapılırsa, hem elbisenin formu düzgün kalır hem de kırışma oranı azalır. Bu sebeple elbiselerden maksimum verim alınabilmesi için kullanım talimatlarına ekstra dikkat edilmelidir.

 

Bir cevap yazın