Tesettür Elbise Modası Neye Göre Belirlenir?

  Kapalı bayanların giyim tercihleri çok zor olsa da doğru seçimi yapmakta zorlanırlar. Her sene farklı modellerin çıktığı ve bazı modellerin bayanlara göre uygun olmadığı görülmektedir. Tesettür elbise modası önceki senelere göre daha çok daha yaygın bir hale gelmiştir. Kumaşların dokularından elbise üzerindeki aksesuarlarının değişimi bile görülmektedir. Diğer elbiseler gibi kapalı bayanların da modası vardır.

 

Zaman geçtikçe penye tarzı kumaşların baş gösterdiği görülüyor. Bunun nedeni ise kapalı bayanların hep sıkı giyinmesi ve terlemesinden dolayıdır. Penyenin tercih edildiği tesettür elbise kişiyi biraz da olsa terden yoksun hale getirir ve içerisinde daha rahat hareket edebilme olanağı sağlar. Elbise seçiminde kumaş tercihi çok önemlidir. Kişinin hem rahatlığı hem de iç kısmın görünmemesi açısından en önemli faktörler arasındadır.

 

Tesettür Elbise ve Şal Uyumu Nasıl Sağlanır?

 

Bu kategoride elbiseler yaşlara göre seçilir. En çok genç olan bayanların bu konudaki seçimleri biraz farklı olduğundan dolayı yaş faktörü araya girmektedir. Yaşlı bayanlar genellikle çok bol tercih ederken genç bayanlar biraz daha dar tercih ediyor. Tabii tesettür elbise seçiminde bolluk olması gerekmektedir. Dar giyilen elbiseler vücut hatlarını tamamen gösterdiğinden dolayı tercih edilmemektedir. Giyilecek elbise ile şalın uyumuna gelinecek olursa aynı renk olması şart değildir. İki rengin uyumunu yakalamak ortaya bambaşka bir estetik oluşturur. Örneğin elbise siyah ise ve içinde mavi aksesuarlar kullanılıyorsa şal rengi mavi olabilir.

 

Tesettür Elbisede Renk Uyumu Nedir?

 

Öncelikle şal hangi renk ise elbisenin de o renk olması gerekmez. Son zamanlara göre bu tamamen klişe haline gelmiştir. Şal üzerindeki aksesuarların veya çiçek modellerinin elbise üzerindeki aksesuarla birbirlerini destekleyerek ortaya güzel bir görüntü çıkartıyorsa daha iyi bir seçenekten faydalanmış olursunuz. En çok tercih edilenler arasında geniş yakalı, önü ipli veya gül seçenekleriyle olan tesettür elbise modeli en çok genç kızların hoşuna gitmiştir.

 

Diğer yandan kemerli seçenekleri olan uzun ve kalem etekli görünümü sağlayan elbiseler de modaya girişi başlamıştır fakat yaz ve kış aylarına göre bunları ayırmak gerekir. Yaz aylarında tül kullanılırken, kış aylarında pamuk kullanımı daha iyi olacaktır.

 

Bir cevap yazın