Tesettür Elbise Giyerken Nelere Dikkat Edilir?

 

            Tesettür elbise seçenekleri içinde farklı tarzı ile günlük giyime ve iş hayatına alternatif giyim seçeneği katan kap tercihi özelikle sonbahar kış giyimi için özel bir tesettür elbise alternatifi oluşturuyor. Bu Seçeneği en etkili ve özel şekilde giymek için dikkat edilecek hususları şu şekilde belirtebiliriz.

 

Mevsime Uygunluk

 

            Kap tercihi genellikle sonbahar kış önemi için ideal bir tesettür elbise seçeneği olduğu için iki koşullarına uygunluk önemlidir. İlkbahar yaz döneminde kaçınılması gereken bu giyim seçeneği sonbahar kış giyiminde de özel şekilde kombin yapılarak giyilmelidir. Her ne kadar ilkbahar yaz ayları için ideal bir giyim tercihi olmasa da zaman zaman olumsuz hava koşulları kap giyimini ilkbahar yaz aylarında da giymeyi gerektirebiliyor. Bu durumda ise daha çok açık renkli modellerin de tercih edilmesi doğru olmaktadır.

 

Renkler Uyumlu Mu?

 

Sonbahar kış giyim seçeneklerinde önemli bir tercih olan kap genellikle dış giyimde kullanılan ve süreli giyim alternatifidir. Bu yüzden giyim kombini yaparken pantolon, ete ve ayakkabı ile uyumlu renkte olan kaplar tercih edilmesi gerekir. Örnek kombinlere baktığımızda siyah etekle tercih edilecek öze bir model olan siyah kaban tesettür giyimde doğru seçenek olurken bunun yanında açık renkli kombinler için de renk tonuna göre beyaz, krem ve açık kahve tonları ideal seçenekler olacaktır.

 

Tasarım Unsurlarında Uyumlu Modeller

 

Kap modelleri modern tasarımlı olabildiği gibi klasik ya da özgün tarzda tasarımlara sahip olabiliyor. Bu noktada tesettür elbise kombini ile uyumlu tasarımda olan tesettür kap modeli doğru seçenek olacaktır. İş hayatı için klasik tasarımlı kap doğru alternatifken günlük hayat için ise modern ve daha özgün tasarımların tercih edildiğini söylemek mümkündür.

 

Ayakkabı Kap Uyumu

 

Kap giyiminde en önemli hususlardan biri ayakkabı ve kap uyumudur. Ayakkabı tercihi olarak topuklu ayakkabı tercih edilmişse bu durumda renk uyumu olarak siyah klasik model kap ve siyah kemerli kap modelleri tercih edilebilirken ayakkabı tercihi olarak sportif tasarımlı günlük ayakkabı modeli tercih edildiğinde ise diz üstü cepli kap modellerinin uygun renkte tasarımları tercih edilebilir.

 

Bir cevap yazın