Tesettür Elbise Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?

 

Son zamanlar da bayanların elbise kullanımı artmış ve ilgileri yoğunlaşmıştır. Çünkü elbiseler her zaman kurtarıcı kıyafetleridir. Günlük hayatta veya özel bir yere giderken tercih edilebilecek bir kıyafettir. Aynı zaman da kombin yapma gereği duymadığımız için en rahat kıyafetlerdendir. Bu sayede zamandan da tasarruf etmiş oluyoruz. Artık tesettürlü bayanlar içinde tesettür elbise modelleri vardır. Açık bayanlar kadar tesettürlü bayanlar da elbiseyi tercih etmektedirler. Her kıyafeti seçmenin bir püf noktası olduğu gibi tesettür elbise modellerini seçerken de dikkat etmemiz gereken noktalar vardır. Elbisenin üzerinize yakışması, beğendiğiniz model olması dışında tesettüre uygun olması en önemlisidir.

 

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

 

Sadece elbise değil herhangi bir kıyafet alırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta kalıptır. Ve bununla beraber vücudunuzu tanımanız gerekmektedir. Kusurlarınızı bilmeniz onları kapatacak kıyafetler seçmeniz gerekmektedir. Vücut hatlarınıza uygun kıyafeti almıyorsanız eğer muhakkak üzeriniz de kötü duracaktır. Bunun için sadece elbise değil kıyafet alırken vücudunuzu iyi tanımanız gerekmektedir. Tesettür elbise alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi vücut şeklinizdir. Yani basenleriniz varsa üzeriniz de dökümlü duracak elbiseleri, kloş elbiseleri tercih etmeniz gerekmektedir. Dar elbise veya balık model tercih ederseniz üzeriniz de kötü duracaktır. Eğer düz bir vücuda sahipseniz bol, salaş elbiselerin için de kaybolacaksınız. Bunun için dar kalıp elbise modellerini tercih etmeniz gerekmektedir. Renk seçimi konusunda da tesettürlü bayanlar oldukça zorlanıyor. Çünkü tesettür denilince daha çok koyu renkler kullanılıyor. Ve daha çok düz modeller tercih ediliyor. Eğer abartıyı seviyorsanız aksesuar kullanarak elbisenize hava katabilirsiniz.

 

Bir başka nokta da kumaş seçimidir. Bununda vücut yapınızla alakası vardır. Mesela likralı kumaş kullanacaksanız eğer bu kumaş türünün vücudunuzu saracağını unutmamanız gerekmektedir. Bu nedenle düz bir vücut hattına sahip olmanız gerekmektedir. Çünkü kiloluysanız eğer kusurlarınızı ortaya çıkartacak bir kumaş türüdür. Tesettür elbise modellerinin en önemli noktası belirgin vücut hatlarının oluşumunu önlemektir. Çok dar kalıplar tesettür için sakıncalıdır. Bunun için dikkat etmeniz gereken bir nokta da budur. Birçok mağaza bu ayrıntıyı göz önüne alarak çok güzel tasarımlar ortaya koyabiliyor.

 

Bir cevap yazın