Tesettür Elbise Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tesettür modası, son zamanlarda büyük gelişmeler göstermiştir. Özellikle tesettürlü bayanların talepleri doğrultusunda kendini geliştirmiş ve sezonun trendlerini yakından takip eder hale gelmiştir.

Tesettür modası denildiğinde ise akla ilk gelen parçalardan biri elbiselerdir. Tesettür elbise modelleri, çok eski yıllardan beri tesettürlü bayanlar tarafından en sık tercih edilen parçalar arasında yerini almıştır.

Günümüz modasında her yıl yeni bir parça trend haline gelebilir. Tesettür modası da, kendi sınırları dahilinde olan yeniliklere açıktır. Her ne kadar yenilikler çekici gelse de elbise gibi klasik parçalardan vazgeçmek de mümkün değildir.

Tesettür Elbise Seçiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Farklı zevklere hitap eden tesettür elbise modellerinden birini seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle elbisenin bedeni çok önemlidir. Dar gelen bir elbise ile hatlarınızı belli ettiği için rahat edemeyebilirsiniz. Bol gelen bir elbise de potluk yapar ve bu durum şıklığınıza gölge düşürür. O nedenle bedeninizi iyi bilmeli ve ona göre elbise satın almalısınız.

Elbiselerde farklı kumaşlar kullanılır. Satın alacağınız elbisenin kumaşının giymeyi düşündüğünüz mevsime uyumlu olması çok önemlidir. Aksi takdirde elbise kullanışsız olur, paranız da boşa gider.

Elbise seçiminde önemli noktalardan birisi de elbisenin nerede kullanılacağıdır. Her ortama uyacak bir elbise modeli bulmak mümkündür fakat bunun ayrımının iyi yapılması gerekir. Şık bir davette giyeceğiniz elbisenin kumaşı ve kesimi o ortama uygun olmalıdır. Günlük bir elbise ile davet şıklığını yakalamak çoğu zaman mümkün olmaz.

Günlük hayatta giyeceğiniz elbiselerde ise şıklık kadar rahatlık da önemlidir. Elbisenin sizi sıkmaması ve hareketlerinizi kısıtlamaması gerekir. Ayrıca tesettürlü bayanların kapatmak istedikleri vücut bölümlerini kapatabilecek bir kesimde olmalıdır.

Elbise alırken hemen hemen herkesin dikkat ettiği bir nokta, elbisenin fiyatıdır. Uygun fiyatlı elbiseler tercih ederseniz, ekonominizi sarsmadan birden fazla sayıda elbise satın alarak dolabınızı zenginleştirebilirsiniz. Sırf fiyatının uygun olması adına kaliteden de vazgeçmemek gerekir. Aldığınız elbiseleri daha uzun sürelerde kullanabilmek için kaliteli kumaşlardan yapılmış olmasına dikkat etmeli ve aldıktan sonra da etiketine uygun şekilde temizliğini yapmalısınız.

Bir cevap yazın