Tesettür Elbise

Tesettür elbise, boydan uzun ve kolları da tamamen uzun olan, tesettürlü kadınların tercih ettiği elbise çeşitleridir. Her ne kadar günlük hayatta pantolon tunik kombinleri ya da etek bluz kombinleri daha çok tercih ediliyor gibi görünse de, tesettür elbiseler aslında çok daha kullanışlı ve daha fazla tercih edilen modellerdir. Bunun sebebi tesettür elbiselerinin çok fazla tarza göre, çok fazla model üretmesi olarak görünebilir. Eskiden yalnızca abiye ya da klasik elbiseler varken günümüzde eşofman kumaşından üretilmiş spor tesettür elbiseler bulmak bile mümkündür.

Bedene Göre Tesettür Elbise Seçimi

Her bedenden ve vücut tipinden kadının elbise giyme isteği ve hakkı vardır. Konu tesettür elbiseler olunca durum biraz daha hassasiyet içermektedir. Çünkü bedeni daha zarif göstermek boydan elbiselerle daha çok mümkündür. Uzun boylu ve zayıf kadınlara her kesim tesettür elbise modelleri yakışıyor olsa da, belden oturtmalı ve kemerli modeller daha hoş görünmektedir. Buna ek olarak, ince yapılı kadınlar bol desenli kumaşlardan yapılan elbiseleri de tercih edebilir. Bu sayede kaba görünmeden şıklığı yakalarlar. Bol desenli tercih edilen elbiselerde kullanılacak olan şalların düz renk olarak seçilmesi önerilmektedir.

Daha kısa boylu kadınlarda ise önerilen, düz renk elbiselerdir. Aynı zamanda kemer gibi aksesuarlar içermeyen modeller kısa kadınlarda daha şık olmaktadır. Bunun sebebi, bu tarz aksesuarların bedeni kesmiş görüntü sağlamasıdır. Kısa boya fazla kiloların eşlik ettiği durumlarda ise en başarılı seçim A kesim tesettür elbise modellerinden yana olacaktır. A kesim sayesinde vücudun herhangi bir yerine oturma olmayacağından fazlalıklar da başarılı şekilde örtülmüş olur. Yine kısa boylu ya da kilolu kadınların tesettür elbiseleri dolgu topuk ya da topuklu ayakkabıyla kombinlemesi boylarını daha uzun göstermelerini sağlayacaktır.

Tesettür Elbise Siparişi

Terziler, butikler, büyük markalar ya da tasarımcılar… Tesettür elbise modellerinin bulunabileceği onlarca satış kanalı bulunmaktadır. Fakat hem model çokluğu hem de fiyat uygunluğu sebebiyle internet üzerinden yapılan tesettür elbise siparişleri kullanıcılar tarafından çok daha sıklıkla tercih edilmektedir. İstenilen her tarz elbisenin bulunabilmesi ve kişilerin hiç yorulmadan bütçelerine göre seçim yapabiliyor olması çok büyük bir artıdır.

 

Bir cevap yazın