Tesettür Dünyası

bbbTesettür giyim kapalı hanımların hayatlarında kullandıkları bir terimdir. Başörtüsünden ayakkabısına kadar uydurulması gereken kıyafet bütünlüğünü simgeler. Bir kot pantolon bir tişört giyip dışarı çıkma kolaylığınız yoktur. Etrafınıza bakarsanız farklı tarzlarda giyinen tesettürlü hanımlar vardır. Kimisi pardösülü, kimisi çarşaflı, kimi pantolon üzeri tunik tercih etmiş, kimisi dış giyimi üzerine örtü kullananlardan. Çarşaflı hanımlar zaten sadedir genelde fakat yine de istisnası vardır, bazısı renkli çarşafı tercih edebiliyor. Lacivert, krem vb. Bu hanımlar da çanta ve ayakkabı uyumuna dikkat ediyorlar ve ona göre bir giyim sergiliyorlar.

Pardösü kullanan hanımlar genelde alt kıyafetlerinde pantolon tercih edebiliyorlar, kimi zamanda etek veyahut elbise kullanabiliyorlar. Bu kişiler içinde ayakkabı, çanta ve eşarp veya şal uyumu önem taşıyor. Dış giyim üzerine tesettür ise daha çok pantolon üzeri tunikler, hırkalar, kaplar olabiliyor. Yahut etek üzeri gömlek, onun üstüne ceket, hırka tercih edilebiliyor. Gerçekten de tesettür giyim denilince akla daha çok detay gelmesi mümkün. Çünkü başörtü içine takılan bone rengine kadar uğraştırıyor insanı bazen. Son zamanların modası feraceler hakkında da çok şey söylemek mümkün. Hem bir o kadar tesettüre uygun bir kıyafet hem de şaşasıyla, görkemli modelleriyle göz alıcı bir tercih. İki tezattı içinde barındıran feraceler de çok revaçta ve tercih ediliyor.

Tesettür aynı zamanda insanın kendini örtmesi, kapatması ( örtü takması) anlamına gelmektedir. Bu yüzden dinin bir vecibesi olarak pek çok kadın bunu tercih eder. Yalnız artık tesettürde de bir moda oluştu. Bu moda akımı ile kişiler sürekli bir farklılık oluşturmakta ve tesettürü fazlasıyla göz önüne çıkarmaktalar. Bu konuyla alakalı moda dergilerinden tutun, moda sitelerine kadar her şey düşünülmüş. Tesettür modasının moda yazarları, moda tasarımcıları var artık. Bunlar günümüzde televizyonlara çıkacak kadar üne kavuştular. Yanı eskiden sadeliğiyle çokta ilgi görmeyen tesettür giyimi bugün kendi tarzıyla hemen hemen her yerde ve ilgi çekiyor. Tesettür modasının geldiği nokta çok büyük bir mesafe kat etti. Bu gerçekten çok büyük bir başarı olarak kabul edilmelidir.

Tüm tesettür giyim modelleri için: http://www.modaselvim.com/

Bir cevap yazın