Tesettür Dış Giyimde En Çok Tercih Edilen Parçalar

tesettür dış giyim

Günümüzde her alanda meydana gelen değişim yenileşme hareketleri moda sektörüne de yansımıştır. Tesettür modası da bu yenilikten payını almıştır. Eski zamanlarda tek tip ve sıradan olan tesettür giyim ilerleyen yıllarla oldukça gelişmiştir. Tesettür modasında dış giyim oldukça önemli yer tutmaktadır, tesettür dış giyim modasında kullanılan parçaları incelenmek gerekirse ilk sırada ferace yer alır.

 

Ferace günümüzde kapalı kadınlar tarafında tercih edilmektedir. Kıyafetlerin üzerine giyilir, ayak bileğine kadar uzanır ve koyu renklerde olması sayesinde vücut hatlarını kapatan özelliğe sahiptir. Eski dönemlerde kadınların vücudu gizlemek için giydikleri kara çarşaf olarak adlandırılan kıyafet günümüzde yerini feraceye bırakmıştır.

 

Çuha sof ve fantezi kumaşlardan yapılan feraceler genellikle koyu renkte olmakta kimilerinin yaka kısmında ise işlemeler bulunmaktadır. Günümüzde değişen tesettür giyim tarzının din alimleri tarafından tasvip edilmemesine karşın feraceler hatları tamamıyla kapattığı için kapalı kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılmaktadır.

 

 Rahat ve Günlük Kullanıma Uygun

 

Pardösü erkekler ve kadınlar tarafından kullanılan ayak bileklerine kadar uzanan parçalardır. Uzun olması sebebiyle genellikle kapalı kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Her mevsime uygun pardösü bulunmaktadır. Renk skalası oldukça geniş olan pardösü inceliği ve pratikliği sayesinde yaz aylarında tesettürlü hanımlar için kurtarıcı olmaktadır. Mevsimine göre kaşe, keçe, krep, deri, kot kumaşlardan dikilmekte ve çeşitli motiflerle tasarlanabilmektedir. Pardösü alırken vücut hatlarını tamamen örtmesine dikkat edilmelidir. Pelerin ve pançolarda tesettür modasında yer almaktadır.

 

 Hem Şık Hem Tesettürlü Giyinmek Mümkün

 

           Tesettür dış giyim ve kış aylarının olmazsa olmazı kabanlardır. Kabanlar yine vücut hatlarını gizleyecek şekilde tercih edilmelidir. Tesettürlü kadınlar tarafından genelde koyu renkleri tercih edilen kabanlar ayak bileklerine kadar uzamaktadır. Her kabanda olduğu gibi genellikle kaşe ve keçe kumaşlar tercih edilmektedir.

 

Hem muhafazakâr hem şık olmak günümüzde gelişen moda sayesinde mümkün hale gelmiştir. Özellikle genç muhafazakâr kadınlar tarafından tercih edilen modern tesettür ürünlerinin dış giyim de estetikliği yakalaması tesettür modasını önemli bir sektör haline getirmiştir. Çeşitli tasarımcılarda tesettür modasına yönelmekte ve bu alanda tasarladığı parçalarla tesettür giyimine şıklık getirmektedir.

 

Bir cevap yazın