Tesettür Dış Giyim De Zarif Görünmenin Yolları

 

  G.M.Z. Tesettür           Tesettür dış giyim denilince ilk akla gelen bir başörtüsü bir de pardesü olmaktadır. Ancak bu iki giyim eşyası tesettür giyimin tamamını oluşturabilir denilemez. Çünkü her bayanın giyinmek bir önemli uğraşı olduğu gibi tesettürlü hanımların da güzel giyinmek onlar için bir uğraştır. Dolayısıyla tesettürlü hanımlar da birbirinden farklı modeller de tesettürlü kıyafetler almak istemektedirler.

 

Peki, hangi vücuda nasıl bir kıyafet seçilmeli bu ayrıntı üzerin de durulacak olunursa ilk etapta bir bayanın vücudunu iyi tanıması gerekmektedir. Çünkü kıyafetler buna göre seçilmeli ve zarif bir görüntü yakalama yolu tam da bu noktadan geçmektedir. Örneğin: armut tipi vücut üst beden ile alt beden arasın da büyüklük farkı olması anlamına gelmesiyle önem taşır. Yani alt beden üst bedene göre daha geniş durmaktadır. Ünlülerden Beyonce’nin vücudu bu vücut tipine örnektir.

 

Pardesü seçimi yapılacaksa omuzları geniş gösterebilecek pardesüler tercih edilmelidir. Uzun elbise modellerinde yine omuz kısmının endamlı görünmesi yine u noktada önemli bir yer taşımakta olup omuzların geniş görünmesi kalça kısmının ön plana çıkmamasını sağlamaktadır. Ters üçgen vücut tipi bir önceki örneğin tam tersi yönün de seyir etmektedir. Yani omuz kısmının geniş basen kısmının dar olması yönün de bir fiziksel gelişim yaşanmasıdır.

 

Basenlerin geniş durması adına eğer seçim yapılacak olan bir pardesü ise balon etekli pardesüler veya pantolon tercih ediliyorsa yine pantolon üzerine balon etekli tuniklerin tercih edilmesi omuzların basen bölgesinden daha iri görünmemesini sağlamakta olup vücutta orantıyı sağlamaya çalışmaktadır. Kum saati vücuda sahip kişiler kıyafet tercihlerin de en esnak davranabilecek kişilerdir. Çünkü vücutları hemen hemen tüm kıyafetleri taşıyabilecek orantıya sahiptir. Belden oturtmalı kıyafetler tercih de ilk sırayı almalıdır. Tesettür dış giyim vücut ölçüleri doğrultusun da yapıldığın da hoş bir görünüm sunmaktadır.

 

Tesettür dış giyim de başörtüsü

 

Bilindiği üzere başörtüsü seçimi giyilen kıyafete uyum sağlayacak kıyafetle başörtüsünün bir bütün oluşturması şeklin de yapılmalıdır. Dökümlü ve salaş bir bluz tercih edilmesi başörtüsünün de bu bluzun üzerine salınmaması anlamını taşımaktadır. Özellikle başörtüsün de şal kullananlar için bu son derece önemlidir. Yakalı pardesü giyiliyorsa başörtüsünün etekleri yakanın içerisin de bırakılabileceği gibi dışına da döküm yapılabilir.

 

Ancak yakaların sağdan soldan çıkması pek de hoş bir görüntüye el vermemektedir. Bu sebeple baştan önlem alınması önerilmektedir. Başörtüsü olarak eşarp türü tercih eden bayanlar çok da başörtümü nasıl yapmalıyım konusu üzerinde düşünmemektedirler. Şal tercih edenler ne giydikleri yönün de bir bağlama modeli seçmelidirler. Tesettür dış giyim ile göze hitap etmek için ince ayrıntılara göz gezdirilmesi gerekmektedir.

 

Bir cevap yazın