Tesettür Detayları

 

UKBE       Tesettüre yeni giren veya yıllardır tesettürlü hanımların bazen kafası karışabilir. Bu karışıklık öncelikle gideceğiniz ortama göre nasıl giyilir bunu öğrenmekten ve uygulamaya çalışmaktan geçer. Hanımlar için oldukça fazla kıyafet, ayakkabı, çanta, şal, eşarp çeşidi varken ara ara kafa karışması normal karşılanabilir.

 

Günlük tesettür

 

Gün içerisinde evde, bahçede ya da ailenizle birlikte sıcak bir ortamda giyeceğiniz kıyafetler sizi boğmamalı. Hareketine engel olmadan rahat giyip şık olabilirsiniz. Bu şıklık sizi de mutlu edecektir. Örneğin; pastel renk tonlarında penye spor elbiseler, spor tarz bir şalla tamamlanabilir, altına ayakkabı olarak rahat edeceğiniz babet ya da converse, ya da kibar bir spor ayakkabı tercih edebilirsiniz. Bu tarz sizi hem rahat hem şık gösterecektir. Tesettür kombini olarak bir başka günlük kıyafet önerisi ise uzun tunikler ve rahat geniş paça pantolonlar. Bu seçim için çok hoş renler bulunuyor. Tek mesele uyumlu olan parçaları bir araya getirmek.

 

Özel geceler için tesettür

 

           Tesettür elbiseler, etekler, gömlekler, tunikler içerisinde özel geceler için seçim yapmak aslında çok kolay. Sizin için önemli ve özel bir gecede tercih edeceğiniz tesettür kıyafetiniz öncelikle vücut tipinize uygun olmalıdır. Eğer vücudunuza uygun elbise tercih ederseniz çok daha kolay bir şekilde şık olma yolunda ilerlemiş olursunuz.

 

Daha sonra tesettür abiyeler ve abiyeleri tamamlayacak olan ayakkabı, eşarp ve çanta aksesuarlarıyla özel bir geceye hazır olabilirsiniz. Hoş görünmek istiyorsanız renk uyumuna burada da dikkat etmelisiniz. Özel geceler için tek tercihiniz tesettür abiyeler değildir. Bunun yanı sıra boru paça kumaş pantolon üzerine giyeceğiniz şifon kumaşlarla tamamlanmış uzun tunikler ve renk tonunuzu açacak eşarp seçimleri sizi gecenin yıldızı yapabilir.

 

Tesettür tercihlerinizde eşarp ve şal kullanımı da oldukça önemlidir. Şal ve eşarbın bağlama şekilleri birden fazla olduğu için hangi ortama giderken nasıl bir tarzda bağlamlı ya da hangi kıyafetin üzerinde şal ya da eşarp nasıl durmalı bunlar önemli noktalar. Zamanla klasik parçalar için nasıl bir bağlama şekli tercih edeceğinizi ya da spor tarz kullandığınızda nasıl tercih edeceğinize siz karar vereceksiniz. Unutmayın şık olmak için uyum en önemli şarttır.

 

Bir cevap yazın