Tesettür Demek Bizim İşimiz

tesettür giyimTesettür örtünmektir. İslam dininde tesettürün önemi çok fazladır. Tesettürün farz kılınmasından sonra tesettür giyim konusunun merak edilmesine yol açmıştır. Tesettür giyimde 3 esas vardır. Elbisenin dar olmaması, elbisenin vücudu gösterecek şekle ince ve transparan olmaması ve çok fazla dikkat çekecek şekilde olmaması önemli hususlardandır. Müslüman kadınlara tesettürün farz kılınması da birçok kadın tarafından tesettür giyimin tercih edilmesine sebep olmuştur.

 

Bu nedenle de muhafazakâr kadınlar yaşam şekline göre giyinmeyi tercih ederler. Tesettür sadece kadınlara değil erkeklere de farzdır. Erkeklerin kapatması gereken uzuvlar kadınlardan çok daha azdır. Erkeklerin tesettürü diz ve göbek arasındayken, kadınlar için tesettür daha geniş kapsamlıdır. Kadın için tesettür ise el, yüz ve ayaklar dışında ki bütün vücuttur. Tesettürün başörtüsü veya sadece bir giyim olduğunu düşünmekte çok yanlıştır.

 

            Tesettür giyim dekoltenin ve kolların kapanması, başın örtülmesi, bütün vücut uzuvların kapatılması demektir. Tesettür giyimin olmazsa olmazlarından biride eşarptır. Çok renkli ve desenli eşarp ve şallarla şıklığa şıklık katmak mümkündür. Özellikle tesettür abiyeler ile her ortamda şık ve gösterişten vazgeçmeden, muhteşem ve kusursuz görünebilirsiniz. Kadınlar hem inançlarına göre yaşayıp hem de şık olmak isterler. Dünyada birçok kadın tarafından benimsenen bu akım, ticari gelir kapılarına da dönüşmüştür.

 

Özellikle bugünlerde firmalar renk renk, model model; pardösü, eşarp, şal, tesettür ceket, etek, tesettür elbise gibi birçok çeşitle tesettürde de şık olmanın önünü açmaktadır. Her geçen gün tesettüre daha fazla ilginin olmasıyla firmalar arasında rekabet artmıştır. Bu rekabet sonucu tesettür giyim önemli ölçüde ilerlemiştir. Tesettür akımı yeni tasarımcılar alarak her sezon kendini daha fazla geliştirmektedir.

 

Hem dinini yaşayıp hem de şıklığından taviz vermek istemeyenler için rengin ve modelin fazla oluşu cazip gelmektedir. Peki, tesettürün modası olur mu? Bu soru birçok tartışmaya ve fikir ayrılıklarına neden olmuştur. Tesettür emirdir modası olmaz diye düşünenler, tesettürde de şık olmak gerekir diyenler ve tesettürün modası olmaz ama modayı tesettüre uyarlayabiliriz görüşünü savunanlarda vardır. Bu sorunun cevabı kalp ve vicdan arasındadır.

Bir cevap yazın