Tesettür Alışverişinde Ne Kadar Bilinçliyiz?

 

Özel günlerde giydiğimiz abiyeler gittiğimiz veya gideceğimiz yere göre seçeriz. Bazen çok şatafatlı bir abiyeye ihtiyaç duyarken bazen de daha sade ve şık bir abiye arayışına gireriz. Bu bir özel davet olabilir, bir tören veya bir düğün neresi olursa olsun giydiklerimize özen gösterdiğimiz şıklık yarışına girdiğimiz yerlerdir buralar.

 

Bir mezuniyet töreniyse bu daha sade olurken yakın bir arkadaşımızın veya akrabamızın düğünü ise daha şatafatlı hatta gelinle rakip olabilecek kadar iddialı oluruz. Abiye seçimi bu kadar meşakkatliyken tesettürlü bayanlar için bu daha da zor bir duruma gelmektedir. Çünkü tesettür abiye bulmak oldukça zordur mesela bu bir düğün davetiyse düğün tarihi belirlendiğinde gelin gelinlik bakmaya başlamadan biz davetliler kıyafet düşünmeye başlarız.

Tesettür abiye daha zordur haliyle çünkü saçı açık olan biri abiyesinin üzerine nasıl bir saç modeli yapacağını düşünürken tesettürlü bayan hem kıyafete uygun başörtü hem bunu yaptırabileceği bir türban modeli düşünmek zorundadır. Bütün bunların uyum içinde olması da gereklidir.

 

Tesettür Abiye dediğimiz hem mütevazı bir görüntüsü hem şık hem de gittiğin yere uygun olmalıdır. Sonuçta tesettürlü bir bayan olarak o özel günde uygunsuz bir kıyafet giymek pek hoş olmaz özellikle bizim gibi eleştirmeyi çok seven bir toplum içindeysek bilirsiniz Türk insanı her ne kadar eleştirilmeyi pek sevmese de eleştirmeye bayılır.

 

Abiye bulmak zorken tesettür abiye bulmak daha zordur bir günlük alışverişte halledilebilecek bir konu olduğunu da sanmıyorum. Tesettür abiye alışverişinde aldığımız abiye ya uzun kollu olacak ya da terzilik bir duruma girecek abiyeye uygun bolero veya kol dikilecek tabi aynı kumaştan bulmak da zordur eğer özel dikim değilse ve bunlar birbirine uyumsuz kötü bir görüntüye sebep olabilir. Bu sebepten olsa gerek sadece tesettür ürünü satan mağazalar ve online tesettür giyim satan sitelerde bu tür tesettür abiye modellerini bulma imkânımız var.

 

Özel günler için abiye alışverişine çıkan tesettürlü bayanlar tesettür giyimde artık daha çok seçenek imkânı buluyor. Tesettür abiye modellerini seçerken de çok özen göstermek zorunda olduğumuz aynı renkten veya uyumlu olabilecek bir türban bulmaktır. Bu nedenle aldığımız yere mutlaka soralım veya aldığımız zaman elimizdeyken uygun türbanı bulmaya çalışalım.

Bir cevap yazın