Tesettür Abiyelerdeki Yeni Tarz Nedir?

 

Tesettür abiyeler için artık değişik stillerde modeller tasarlanarak kadınların beğenisine sunulmaktadır. Özellikle modacıların dizayn ettiği modeller ve farklı yansımalarla hazırladığı kombinler son derece dikkat çekici olmaktadır. Klasiklerin yerini tamamen modern bir görüntü almış bulunmaktadır.

 

Bu ise sadelik ve ufak detaylarla yansıtılmaktadır. İki parçadan oluşuyormuş görüntüsü verilen tasarımlar özellikle tercih edilen tesettür abiye kıyafetleri olmaktadır. Çünkü bu tür kombinasyonla hareketlilikte kazandırılmaktadır. Pantolon ceket takımlarından da bahsetmek gerekirse, açık renk tonlarının hakimiyetiyle birlikte basen kısmından hafif oturmasıyla birlikte diz altından biraz İspanyol paça tarzını yansıtan bollaşmayla ve ceketin diz üstünde biten boyuyla son derece estetik ve asil bir görüntü ortaya çıkıyor. Bununla birlikte eşarp seçiminde de desenlere sahip olan bir model kullanılarak düz renkten hazırlanan tesettür abiye ceket takımının hareketlendirilmesi sağlanıyor.

 

Tesettür abiye elbiseler

 

Tesettür abiye elbiseler için kullanılan iki parça görüntüsü verilen stil fazlasıyla ilgi gören modeller arasında yer alıyor. İç kısımdaki elbisenin düz renkten bir kumaşla dikilmesinden sonra, ön kısıma dikilen iki parça payetli kumaşın verdiği yelek görüntüsü gayet hoş bir kıyafet ortaya çıkartıyor. Elbette uzun elbise olarak kullanılan bu tesettür abiye modelindeki detay ise elbise boyunun tam bilekte bitiriliyor olmasıdır. Genç kızların mezuniyetlerinde kullanabilmeleri için tasarlanan belden oturmalı dış cekete sahip olan tesettür abiye modellerinde ise tamamen düz renk kumaşlara yer verilmektedir. Bu stildeki tesettür abiye kıyafetler için kullanılan detay ise gipür işlemelerdir. Kol ve yaka kısımlarına eklenen ufak detaylarla hareketlendirilen bu tesettür abiyeler kesinlikle göz zevkine hitap eden kıyafet alternatifleri olarak dolaplardaki yerlerini almaktadırlar.

 

Mezuniyet, düğün, nişan gibi özel günler söz konusu olduğunda kıyafetlerdeki işçilik, kumaş gibi konular değişiklik gösterdiğinden dolayı fiyatlardaki aralıklarda biraz yükselebilmektedir. İşte bu sebeple özel günler için alışverişe çıkan kadınların sürprizlerle karşılaşmamaları için hazırlıklı olmaları iyi olacaktır. Ancak yeni tema olarak sadeliğin ön planda tutulduğu bir abiye mutlaka sahibiyle buluşarak, uzun süre pek çok farklı davette sahibine eşlik edecektir. Bu sebeple yapılan tercihlerde farklı kombinasyon alternatiflerinin her zaman göz önünde bulundurulması faydalı olacaktır.

 

Bir cevap yazın