Tesettür Abiyelerde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

tesettür abiyeKapalı giyim stilinin vazgeçilmezi olan tesettür giyimde genellikle abiye elbiseler tarzlarıyla göz kamaştırıyor. Fakat hanımların yaptıkları basit yanlışlar, bu elbiselerin de şıklığınızı arka plana itebiliyor. Öyleyse, abiye elbise seçerken öncelikle nelere önem verilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Kadınlar için önemli püf noktaları da var elbette. Bu püf noktalar sayesinde şık bir tarz kazanabilirsiniz.

 

 Tesettür Abiye Alırken Vücut Ölçülerinize Uyup Uymadığına Dikkat Edin

 

İlk olarak seçtiğiniz modelin vücut şeklinize uygun olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Eğer kısa boyluysanız şekilli işlemeli kumaşlardan hazırlanan tesettür abiye giysilerden uzak durmanız şart. Tercihinizi düz dokumalardan dizayn edilen modellerden yana yapabilirsiniz. Elbette bu sade dokumalar üzerinde çeşitli işlemeler ya da bazı şekiller de bulunabilir. Fakat boydan işlemeli olanlardan uzak durun. Uzun boylu bayanlar bu tür işlemelerden korkmadan yararlanabilirler. Ancak desenlerin vücut proporsiyonunu yanıltıcı etki göstermesinden de kaçınmak lazım. Bazen mükemmel işçiliğe sahip giysiler bile sırf desenlerindeki dengesizlik yüzünden kötü bir görüntüye neden olabilirler.

 

 Bedeninizle Uyum İçinde Olacak Tesettür Abiyeleri Tercih Edin

 

Fazla kilolarınızı kapatmak için üzerinize bol gelen giysi çeşitleriniz seçmek de yapılan en yaygın yanlışlıklar arasında yer alıyor. Aldığınız tasarımın bedeni duruşunuza uygun olmalı. Sadece özel dikimlerde vücut hatlarını kapatabilen ve fazlalıkları geri plana atabilen bir tesettür abiye çeşidine yönelebilirsiniz.

 

Mesela kalçadaki fazla kiloları kapatmak için kloş biçim eteğe sahip bir giysi çeşidine yönelin. Diğer taraftan koyu tonların her daim daha ince algılanmanızı sağladığını da aklınızdan çıkarmayın. Kesinlikle koyu renk dokumalardan hazırlanan elbise türlerine yönelin. Böylece son derece harika bir duruş sağlayacaksınız. Abiye elbiselerde tasarımın kalitesine de en yüksek düzeyde özen göstermeniz gerektiğini sakın aklınızdan çıkarmayın.

 

 En Yüksek Kalitede Tasarlanmış Tesettür Abiyeleri Seçin

 

Abiyede potluk yapan ufak bir bölge bile bütün güzelliğe zarar verebilir. Bu sebeple seçtiğiniz tasarımın kesinlikle kaliteli bir işçilikle üretilmiş olması gerekiyor. Diğer yandan modaya uygun tercihler yaparak modern görüntünüzü ortaya çıkarabilirsiniz. Hangi tesettür abiye modelinin modaya uygun olduğunu mutlaka araştırın. Tercihinizi modası geçmiş bir abiyeden yana yapmak kimsenin istemeyeceği bir durumdur kuşkusuz.

Bir cevap yazın