Tesettür Abiyede Nasıl Kumaş Kullanılmalı?

Özel günlerde her bayan dikkatlerin üzerinde olmasını ister. Düğünlerde, nişanlarda ya da kına gecelerinde bayanlar tarafından en çok tercih edilen kıyafet çeşitli abiyelerdir. Günümüzde tesettürlü bayanlar için neredeyse her renk, her model ve her beden tesettür abiye çeşitleri mevcuttur.

Hangi özel günde giderseniz gidin rahatlıkla hem çeşitli tesettür internet sitelerinden hem de tesettür mağazalarından, hayal ettiğiniz ve istediğiniz gibi tesettür abiye bulabilirsiniz. Abiye seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli kural kumaşıdır. Kumaş seçimi yapmak özenli bir iştir, fazla ütü gerektirmeyen, üstünüzde tok duran bir kumaş seçmelisiniz. Abiyenizin kumaşı ne kadar güzel olursa üstünüzde duruşu o kadar güzel ve tok olacaktır. Günümüzde çok çeşit kumaş bulunmaktadır. Bu nedenle karar verirken biraz kararsız kalabilirsiniz, abiye denemeniz, üstünüzde duruşuna bakmanız daha uygun ve tercihinizi daha kolay yapmanıza neden olacaktır. İşte tesettür abiye kumaş çeşitleri.

Şifon Kumaş

Abiye denilince akla uçuş uçuş rahat ve şifon kumaş özelliğine sahip bir model gelir. Eskiden günümüze kadar neredeyse bütün abiyelerde en çok tercih edilen kumaş çeşidi şifon kumaştır. Şifon kumaş kesinlikle iç göstermez. Çünkü abiyenin içerisinde iç göstermeyecek şekilde astar bulunmaktadır. Her mevsim şifon kumaş özelliğine sahip abiyeleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca şifon kumaş özelliğine sahip abiyeleri kombin etmek, diğer kumaş çeşitlerine göre daha kolaydır. Eğer Kışın tercih edeceksiniz üzerinize rengi ve modeli uygun ceket ya da benzeri bir parça alabilirsiniz.

Saten Kumaş

Tercih edebileceğiniz bir başka kumaş çeşidi de saten kumaştır. Saten kumaş sadece abiyeler de değil, gecelikler de bluzlar da ve daha birçok parçalarda kullanılmaktadır. Dokusu diğerlerine göre biraz daha farklıdır. Kaygan ve bazı durumlarda ütü gerektirebilir. Kullanım açısından bazı kumaşlara göre daha zor olsa da duruş olarak mükemmel bir duruşa sahiptir. Parlak bir kumaş olan saten kumaşın her rengini abiyeler de bulabilirsiniz. Ayrıca saten kumaşın üzerine her model başörtü ve her ayakkabı uygun olmaz, parçaları bütünüyle deneyerek ve renklerini uydurarak kombin yapmalısınız. Saten kumaşı dört mevsim tercih edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın