Tesettür Abiyede Dantel – Nakış – Kemer Uyumu Nasıl Sağlanır?

 

tesettur-abiyeTesettür abiye modellerinde en önemli tasarım unsuru olan dantel – nakış kısımlar ve kemer uyumu doğru şekilde yapıldığında özel kombinler hazırlamak mümkün oluyor. Bunu yapmak için abiye seçimi doğru olması gerektiği gibi nakış ve dantel kısımlarının da doğru tasarımda ve doğru renkte olması gerekiyor. Bu hususta göz önünde bulundurulması gereken kriterleri şu şekilde inceleyebiliriz.

 Doğru Abiye Seçimi

            Doğru ortamda doğru kombine sahip olmak için öncelikle kıyafeti giydiğini ortama uygun şekilde tesettür abiye seçimi yapılır. Bu temel kriterdir. Tesettür abiye seçimi olarak dantel işlemeli modellerden seçebileceğiniz modellere baktığımızda şifon abiye elbise, şifon kuyruklu abiye elbise, düğmeli güpür detaylı balık abiye elbise ve taş baskılı mika abiye elbise gibi modeller ve daha birçok tasarım bayanların tercihi oluyor. Bu modeller arasından bayanlar giyim amacına göre tercih yapmaları mümkündür.

 Tesettür Abiyede Dantel Detaylar

            Tesettür abiye modellerinde dantel kısımların kıyafetle uyum sağlamasını sağlamak için kıyafet dışındaki unsurların doğru renkte gelmesi gerekiyor. Renk ile olduğu kadar tasarım olarak da doğru tasarımlar kıyafet kombinlerini ideal hale getirecektir. Örnek olarak mürdüm renkli gold dantelli tesettür abiye elbise tercihi yapılmışsa bu kıyafette eşarp tercihi olarak gold tonlarda eşarp ve gold tonlarda kemer seçimi yapılarak tesettür abiye kombini özel bir tasarıma dönüştürülebilir. Bu kıyafet de en önemli detay olarak kemer unsuru öne çıkıyor. Kemer unsuru eşarp dantel ayakkabı çanta arasında dengeleyici unsur özelliği olduğu için sahip olduğu renk kombini kontrastında çarpıcı bir yerde bulunuyor. Bu yüzden kemer tercihi renk ve tasarım olarak öneme sahiptir.

 Kemer ve Nakış Uyumu

            Tesettür abiye kıyafeti giyiminde önemli olan bir diğer unsur daha kıyafetini nakış tasarımları ve kemer uyumudur. Kemer tercih olarak metalik tasarımlar kullanılabildiği gibi kumaş ve Kadife gibi tasarımlar da kullanılabilir. Örnek olarak şifon kuyruklu abiye elbise ele alındığında bu kıyafetin ön etek ve üst göğüs kısmında bulunan detaylı nakış işlemeleri ile uyum sağlayacak kemer tercihi önemlidir. Bu noktada kıyafet tercihi rengi ne olursa olsun nakış rengi ile uyumlu olan kemer tercihi ile kombinin oluşturulabilir. Bu kombinde ayakkabı ve çanta da temel renk ve tasarım ile uyumlu olması göz önünde bulundurularak cazip bir tesettür abiye kombini oluşturmak mümkündür.

 

Bir cevap yazın