Tesettür Abiye Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

Tesettür modasının kendini sürekli olarak geliştirmesi ve yenilemesi bayanlara tercih edecek birbirinden güzel tesettür abiye modelleri sunmaktadır. Son zamanlarda tesettür moda tasarımcıların bu konu ile ilgili yoğun çalışmaları ışıl ışıl pul payetlerle süslü, ya da inci detaylı ve şalı ve ayakkabısına kadar uyum içerisinde tesettür abiye modellerini doğurmuştur. Modacılara göre her renk ve her stilde hazırlanan abiyelerin seçimi için kişinin fiziksel özellikleri ve gidilecek olan davetin sade ya da lüks olması önemli kriterlerdir. Bu kriterlere dikkat edildiğinde kişi kendine yakışan ve dikkatleri çekecek en şık abiye elbiseyi kolaylıkla bulabilmektedir.

Tesettür Abiye Seçiminde Mekan

Mekanın özelliği abiye elbise seçiminde oldukça önemli bir detaydır. Gidilecek olan davetin bir kır düğünü ya da sade bir nikah töreni olması ya da bir yalı da ihtişamlı bir davet olarak yapılacak olması abiye seçiminde önemli rol oynar. göre seçilecek elbiseler farklılık gösterir. Davetli olduğunuz düğün töreni için yalı, saray ya da havuz başı gibi mekan seçilmiş ise pul payetli ya da inci süslemeli elbiseler, A kesim modeller ile çok şık bir görünüm sergilenebilir. Sade törenlerde ise tül detaylı elbiseler hem şık hem de sade görünüşü ile beğeni sağlamaktadır.

Tesettür Abiye Seçiminde Fiziksel Özellikler

Tesettür abiye seçerken diğer önemli nokta kişinin fiziki yapısına uygun seçim yapmasıdır. Bu noktada kişi ten rengine, boyuna ve kilosuna uygun bir seçim yaparsa giydiği elbiseyi oldukça şık biçimde taşıyabilir. Örneğin ten rengi açık olan kumral ya da sarışın bir bayan giyeceği abiye elbiseyi de açık tonlarda seçerse elbisenin içinde kaybolur ve asla dikkat çekemez. Bunun yerine yeşilin, pembenin ya da mavinin canlı tonlarını tercih etmesi daha doğru bir seçim olacaktır.

Kilo problemi olan bayanların daha zayıf bir görünümde olmaları için kabarık etekli modelleri ve fırfır detayları asla tercih etmemesi gereklidir. Bu tarz modeller daha da kilolu bir görünüme neden olabilmektedir. Son olarak da şunu eklemek gerekli ki tesettür abiye seçiminde çok dar ve hatları belli eden modeller de amacına uygun bir seçim olmamakta ve bu hususta dikkat edildiğinde daha şık görünüm elde edilmektedir.

Bir cevap yazın