Tesettür Abiye Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Markalar günümüzde tesettür giyim konusunda birçok alternatif üretmektedir. Tesettürlü kadınların alışveriş yapabileceği birçok e-ticaret sitesi olduğu gibi tek tip kıyafetler yerine çeşit çeşit parçalar da bulunabilmektedir. Abiye konusunda geçtiğimiz yıllara nazaran kıyafet sektörü çok daha gelişmiş durumdadır. Artık tesettürlü kadınlar abiye konusunda fazla zorlanmamakta, her zevke ve bedene uygun tesettür abiye bulabilmektedir. Tesettür ile uyumu yakalamak kolaydır.

Tesettür Abiye Seçerken Renk Uyumu

Tesettür abiye seçilirken, giyilecek ayakkabı ile başörtüsü kombin yapılabilirken, elbise ile aynı renk başörtüler de tercih edilebilmektedir. Koyu renk bir elbisenin altına açık renk ayakkabı, çanta ve başörtü kombini gayet şık durmakta, elbisenin rengini ve modelini öne çıkarmaktadır. Ya da kadınlar elbisenin aynı renginde bir başörtü tercih ederek ayakkabı ve çantayı öne çıkarmayı da tercih etmektedir.

 

Tesettür Abiye Modelleri

Tesettür abiye modelleri konusunda oldukça geniş bir çeşitlilik vardır. Genellikle pullu, payetli olarak üretilen tesettür abiye modelleri, sadelikten uzaktır. Pul ve payetlerin eteğe işlendiği, üst kısmın sade bırakıldığı modeller oldukça çok tercih edilmektedir. Göğüs altından başlayan etekler boyu daha uzun göstermektedir. Bu nedenle boyu kısa olan kadınlar bu şekilde kendilerini daha uzun gösterecek abiyelere yönelmektedir.

Tesettür Abiye Makyajı

Tesettür abiyeler oldukça şık ve süslü durduğu için daha hafif makyajlarla tercih edilebilir. Bahar düğünü için giyilmiş olan sade ve rahat bir tesettür abiye sade bir makyajla çok hoş gözükecektir. Ancak gece giyimi için tercih edilen bir tesettür abiye yoğun koyu bir makyajla daha da şık hale getirilebilir. Makyajda gözleri ön plana çıkararak soluk renklerde rujlar tercih etmek elbiseyi daha çok öne çıkaracaktır.

Tesettür Abiye Altına Ayakkabı Tercihi

Tesettür abiyeler altına açık ayakkabıyı ya da sandaletleri kabul etmez. Parmak uçları kapalı olan topuklu bir ayakkabı her tesettür abiyenin altında hoş duracaktır. Topuklu ayakkabı giymeyen kadınlar için düşük topuklu ya da mantar topuklu birçok ayakkabı tercihi bulunmaktadır. Aynı zamanda abiyelerde rahatlığı tercih eden kadınlar için özellikle son zamanlarda abiyelerin altına spor ayakkabı giymek de moda olmuş durumdadır.

 

Bir cevap yazın