Tesettür Abiye Seçimi Nasıl Yapılmalı

 

 Kadınlar özel günlerde özel olduklarını hissetmek isterler. Bunun için de kendilerine en uygun abiyeyi seçip, zevklerine uygun bir şekilde kombine ederler. Her zevke, her yaşa uygun abiye kıyafetler içinde tesettür elbise modelleri de geniş bir renk ve model yelpazesine sahiptir. Fakat her abiye giyildiğinde şık olunacağının garantisi yoktur. Giydiğiniz kıyafet size kendinizi çok zarif hissettirebileceği gibi, çok rahatsız da hissettirebilir. Abiye seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

 

-Renk Seçimi

 

Bir elbiseye bakıldığında; modelinden, kesiminden veya kalıbından önce göze çarpan kesinlikle rengidir. Bu tesettür elbise için de geçerlidir. Gidilecek davetin ağırlığına veya saatine göre, renk seçimi de farklılık göstermektedir. Gündüz yapılan organizasyonlarda uçuk pembe veya bebe mavisi gibi daha soft tonların kullanılması uygundur. Gece davetlerinde ise saks mavisi, taba rengi veya haki daha uygun olacaktır. Abiyenizin altına giyilecek kontrast bir stiletto ile hem ayakkabınızın hem elbisenizin gölgede kalmasına engel olabilirsiniz.

 

-Desenli mi İşlemeli mi

 

Şıklık çoğu zaman detaylarda saklıdır. Abiyenizin yakasında, kollarında veya etek ucunda kullanılan ince bir desen elbisenize asil bir hava katacaktır. Mesela siyah bir abiyenin kollarındaki altın sarısı işleme elbiseye hareket katarken zevkinizi de ortaya koyacaktır ya da üst kısmı tamamen payetli bir abiye iddianızı yansıtacaktır. Yine bunlara ek olarak kemer şeklinde işlemeleri olan abiyeler de alternatifler arasındadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, işleme kullanmak isteyen hanımların nasıl bir stil yaratmak istediği. Pullu boncuklu işlemeler gösterişli kıyafet seven hanımlar için, baskı desenler ise sadeliğe daha düşkün hanımlar için uygundur. Tesettür elbise ise bu konuda daha avantajlıdır çünkü elbise düz renk dahi olsa, takılan desenli veya işlemeli bir şal ile hareketlendirilebilir.

 

-Kumaş Seçimi Nasıl Olmalı

 

Renge ve işlemesine karar verdik fakat nasıl bir kumaş seçeceğimizi bilmiyoruz. Eğer tek renk tercih edeceksek mika kumaşlar bu tarz elbiseler için uygun olacaktır. Metal detaylı bir elbise için likra kumaşlar seçilebilir. Eğer çok iddialı bir tesettür elbise giyilmek istenirse, üstü kendinden payetli dantele eklenen krep şifon etek tercih edilebilir.

 

Bir cevap yazın