Tesettür Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır ?

 tesettür abiyeModanın her alanda ve her tarz için değişmesi ve geliştirilmesiyle birlikte tesettür abiye seçimi için her bedene kolaylıkla uyum sağlayacak alternatifler de çoğalmıştır.

 

Tesettür Abiye Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

  1. Yakınlık Derecesi

 

Tesettür abiye seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli kural tercih edilen kıyafetin nerede giyileceğinin belirlenmesidir. Örneğin katılacağınız bir düğünde gelinin yakın bir akrabası olarak katılım gösterileceğinde seçilen abiye ile tanıdık birinin düğününde seçilecek abiye tercihi muhakkak farklılık göstermelidir.

 

  1. Fiziksel Özellikler

 

Tesettür abiye seçimlerinde özen gösterilmesi gereken konulardan birisi de kişilerin vücut ölçülerine göre kıyafet tercihi yapması gerekliliğidir. Böylece seçilen kıyafet kişinin bedenine en iyi ve en doğru şekilde yakışacaktır. Örneğin kısa boylu hanımlar kendilerini olduklarından kısa gösteren kıyafetleri değil boylarını uzun gösteren kıyafetleri tercih etmelidir. Bunun için tek parça şık abiye elbise seçimi ya da uzun bel etek seçimi yapılmalıdır.

 

Fazla kilolarıyla sorunu olan hanımlar salaş ve boyuna çizgili tesettür abiye modellerinden birini seçtiklerinde olduklarından daha zayıf ve zarif görüneceklerdir. Kilo sıkıntısı yaşayan hanımlar büyük desenli, yatay çizgili ve güpürlü modellerden muhakkak uzak durmalıdır.

 

  1. Vücut Tipi

 

Oval Vücut Tipine Sahip Olan Hanımlar

 

Bedenlerinin üst kısımları alt kısımlarına göre daha fazla ya da dolgun olan kişiler oval vücut ölçülerine sahiptirler. Bu vücut tipine sahip olan kişiler dökümlü kumaşlardan oluşan kıyafetleri tercih etmelidirler. Bu vücut tipine sahip hanımlar için bir diğer model seçimi isi anvelop tarzına uygun olan kıyafetlerdir. Kıyafet seçimlerinde ise renk tercihleri koyu renklerden olmalıdır.

 

Armut Vücut Tipine Sahip Olan Hanımlar

 

Bedenlerinin üst kısımları bedenlerinin alt kısımlarına göre küçük olan kişiler armut vücut ölçülerine sahiptirler. Armut vücut tipine sahip olan kişiler kıyafetlerin üst kısımları işlemeli olan ya da kurdeleli modelleri tercih etmelidirler.

 

Dikdörtgen Vücut Tipine Sahip Olan Hanımlar

 

Dikdörtgen vücut ölçülerine sahip olan kişilerin kıvrımları belirgin ve vücutları orantılıdır. Bu vücut tipine sahip hanımlar istedikleri elbisede şık görüneceklerdir ancak pileli olan abiye modelleri de kendilerine oldukça yakışacaktır. Bir diğer model tercihi ise asimetrik kesime sahip modeller olmalıdır.

 

Bir cevap yazın