Tesettür Abiye Seçimi Nasıl Olmalı, Nelere Dikkat Etmeli?

Abiye giyim, kadınların titizlikle alışveriş yaptıkları alanlardan biridir. Genç yaşlı her kadının dolabında muhakkak birkaç parça abiye bulunur. Söz, nişan, yemek davetleri, mezuniyet törenleri gibi özel anların kıyafeti de özel olan abiyelerden yana tercih edilir. Tesettür giyim sektörü de abiye konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Her zevke, her tarza uygun kıyafetler bulmak çok kolay olmaktadır.

 Tesettür abiye seçimlerinde, bilinmesi gereken pek çok detay vardır. Bunlar bilindiği taktirde, doğru ve etkileyici şıklık yakalanır. Doğru kumaş tercihi, renk seçimi, kesim modelleri gibi birçok detay uygun kullanıldığında şıklığı tamamlarken, dikkat edilmediğinde rüküş, göze hitap etmeyen bir görüntüye sebep olmaktadır. Bunların önüne geçmek, doğru bilgiyle mümkündür.

 Tesettür Abiye Modelleri

 Her bedenin ve her boyun taşıyabileceği modeller farklıdır. Alışverişe çıkmadan önce bunları bilmek, doğru alışveriş imkânı verir, sonuçtan mutlu eder. Balık Model Abiyeler; balık model, abiyelerde en çok kullanılandır. Basen ve göbek problemi olan, büyük bedene sahip kadınların tercih etmemesi gereken bir modeldir.

 Pelerin Detaylı Abiyeler; pelerin, omuz ve koldaki fazlalıkları örtmekte oldukça kullanışlıdır. Keza büyük göğse sahip olanlarının da kullanması doğru olacak bir modeldir. Küçük bedene sahip, geniş omuzlu olanların da oldukça zarif bir görünüm vermektedir. Pul Payetli Abiyeler; pul payetler oldukça dikkat çeken ve fazlalıkları da belli eden bir materyaldir. Basen problemi olanların uzak durması gereken modellerdendir.

 Tesettür Abiyede Eşarp Tercihi Ne Olmalıdır?

 Her eşarp her mekânda kullanılmaz, kullanılmamalıdır. Eşarp tesettür abiye için tamamlayıcıdır. Saten, ipek, şifon ve tafta kumaştan üretilmiş eşarp ve şallar abiyeler için oldukça uygundur. Tafta eşarplar daha çok nişan ve söz kıyafetleriyle bütünlük oluşturmaktadır. Nikâh abiyelerinde ise şifon çok daha uyumlu olacaktır.

 Elbise çok detaylı ve çiçekli bir kumaşa, detaylara sahipse, kullanılacak eşarp veya şal biraz daha sade olmalıdır. Elbise çok çok sade ise de, eşarpla bir hareketlilik kazandırılabilir. Renk seçiminde ise elbiseyle uyumuna dikkat etmek gerekir. Pullu, bir abiyenin üzerine, tek renk şifon eşarp oldukça şık duracak elbiseyi tamamlayacaktır. Zıt renklerin uyumu, aynı renklerin geçişi de abiye-eşarp kombinasyonu için oldukça uygundur.

 

 

Bir cevap yazın