Tesettür Abiye Seçimi

Abiye sözcüğü Türkçeye Fransızcadan geçmiş olan bir kelimedir. Gösterişli ya da göz alıcı manasına gelmektedir. Tanım itibari ile bakıldığında tesettür abiye özel günlerde ve gecelerde giyilebilen kıyafet şeklinde ifade edilmektedir. Bununla birlikte tesettür abiye giysinin pek çok çeşidi bulunmaktadır.

Tesettür Abiye Modelleri Nelerdir?

Günümüzde çok sayıda tesettür abiye modelleri bulunmaktadır. Bu abiye modellerinin her birinin birbirinden farklı rengi ve şekli mevcuttur. Günümüzde yer alan gelişmiş teknolojiler sayesinde tekstil sektörü de kendisini geliştirmiştir ve her zevke ve tercihe uygun nitelikteki tesettür abiye modelleri ortaya çıkmıştır. Özellikle tesettür gece elbisesi en çok tercih edilen abiye türlerinden bir tanesidir. Gece davetlerinde parıltılı ya da boncuklardan oluşan kumaşların tercih edilmesi görsel açıdan abiyenin daha şık durmasına yardım edecektir. Tesettür gece elbisesi modellerinde en çok tercih edilen renkler; siyah, kırmızı, mavi ve beyaz olmaktadır. Bu renklere uygun olan çanta ve ayakkabıların tercih edilmesi ile birlikte her davete gidebilmek mümkün olmaktadır. Bununla birlikte tüllü detayları olan gece abiye elbiseleri de sık sık kullanılmaktadır.

Tesettür Abiye Modelleri Hangi Mekanlar İçin Uygundur?

Tesettür abiye modellerini yalnızca gece davetlerinde değil hemen hemen her alanda ya da mekanda giymek mümkündür. Nişan, kına, düğün ya da mezuniyetlerde mevcut ortamın yapısına uygun olan çok sayıda tesettür abiye modeli bulunmaktadır. Her konseptin abiye giysi modeli farklı olmaktadır ve bu sebepten dolayı iyi bir seçim yapmak, kıyafetin daha etkileyici görünmesine yardımcı olmaktadır.

Tesettür Abiye Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

En çok merak edilen konulardan bir tanesi kapalı abiye seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğidir. Tesettür abiye seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur elbisenin yaşı ve fiziğe uygun bir biçimde doğru kombinlenerek giyilmesidir. İlk olarak elbiseye uygun olan bir eşarp seçimi yapılmalıdır. Elbise çok desenli veya göze çarpan bir model ise, eşarbın daha sade tutulmasında fayda vardır. Bu şekilde elbisenin şıklığı daha ön plana çıkmış olacaktır. Bunun dışında eğer kapalı abiye daha sakin bir model ise bu modeli onu tamamlayacak nitelikte süslü bir eşarbın seçilmesi kişileri çok daha etkileyici göstermektedir.

 

 

 

Bir cevap yazın