Tesettür Abiye Nedir?

 

Y.G.S - Uzun Kolyeli Kuyruklu Balık Elbise YGS5010 Siyah (1)Tesettür giyim günden güne kendini yenilemeye devam etmektedir. Tesettür kıyafetler ve dış giyim derken, kadınlara özel günlerde giyilmesi için alternatif olarak sunulan tesettür abiye modelleri de oldukça şık ürünler arasında yer almaktadır. Tesettür abiye kapalı bayanların özel davetlerde ve gecelerde giydikleri abiye elbiselerdir. Önceleri tesettürlü kadınların muzdarip olduğu bir durum olan abiye konusu, gelişen tesettür modasıyla birlikte her zevkten, her yaşa tüm kadınlara hitap etmeye başlamıştır. Böylelikle şık, modern ve özgün tasarımlarla tesettür modasına yeni bir soluk kazandırılmıştır.

 

Tesettür Abiyeyi Nasıl Kombinlemeliyiz?

 

Bu tür abiyeleri elbette ki her kadın giyebilir. Ancak yaşına ve fiziğine uygun bir şekilde doğru kombinleyerek giymeli. Öncelikle elbette elbiseye göre bir eşarp seçimi yapılmalı. Elbise çok desenli ve göze çarpan bir model iste eşarbı sade tutmakta yarar var. Elbiseniz eğer daha sakin ise onu tamamlayacak göz alıcı bir eşarp ile gecenin en şık kadınlarından olabilirsiniz. Elbiseye uygun bir ayakkabı ve takılar ile kombininizi şık bir hale getirebilirsiniz. Takı kullanmayı sevmeyen bayanlar, eşarplarına takacakları küçük şık aksesuarlarla hem takı takmış görünümü vermiş, hem de göz alıcı görünmüş olacaklar. Mevsim kış ise üzerinize alacağınız şık bir kaban veya pardesü ile yaz ise tiril tiril bir ferace ile oldukça ihtişamlı bir görünüme kavuşursunuz.

 

Kimler Nasıl Tesettür Abiye Tercih Etmeliler?

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi tesettür abiye yaşa ve fiziğe uygun giyilince sizi daha zarif ve şık gösterir. Örneğin, hafif toplu bayanlar balık model, dar üste yapışan, desen, pul, payetler ile süslenmiş bir abiye tercih edemezler. Böyle abiyeler onları olduklarından daha kilolu bir görüntüye ulaştırırlar. Bu tarz kadınların aksine daha sakin, üzerinde çok fazla detay barındırmayan, bel kısmına kadar dar oradan aşağısı A formunda inen modelleri giymeliler. Renkten kaçınmalılar. Parlak renkler ve kumaşlar ışık yansımasıyla sizi daha geniş gösterir. Çok canlı parlak renkler yerine daha koyu tonlar, ufak bir göz yanılsaması ile olduğunuzdan daha ince görünmenizi sağlayacaktır. Saten ve bu gibi kalın kumaşlardan kaçınmalılar. Akan kumaşlar yani şifon, ince krep gibi kumaşları tercih etmeliler.

 

Bir cevap yazın