Tesettür Abiye Nasıl Olmalıdır?

Tesettür abiye boydan ayağa kadar uzun gece şıklığı ile tabir edebileceğimiz özellikteki kumaşlardan yapılan uzun elbiselerdir. Tesettür yaşam tarzını benimsemiş kadınlarda düğün, davet, nişan gibi zamanlarda sıkça tercih edilir. Günümüzde artan taleplerle birlikte birçok marka tesettür abiye üretimini artırmış ve çeşitlerini her tarza hitap edecek şekilde geliştirmiştir. Bu çeşitlilikle birlikte tesettür abiyeler çok farklı giyim tarzlarına hitap edecek şıklığa ulaşmıştır. Tesettür abiye dikiminde saten, kadife, tek renkli kumalar daha sık tercih edilmektedir. Vücut yapımıza ve tarzımıza uygun abiyeleri diktirebileceğimiz gibi hazır giyimde rahatlıkla bulabiliriz. Tesettür abiye de kumaş kalitesi ve kumaş kesimi oldukça önemlidir. Kumaşın önemi kadar vücut tipimize uygun modeli seçmek de çok önemlidir. Vücut hatlarımızı belli edecek kadar dar ve üstümüze yapışan bir kumaş olmamalıdır. Ten rengimize uygun renkte abiye seçmek bizi olduğumuzdan daha şık gösterir. Hemen her sezon önemini kaybetmeyen siyah renk tesettür abiyede de oldukça kullanılır ve kurtarıcı bir renktir.

Tesettür Abiye Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tesettür abiye seçerken abiye nerede giyilecek, hangi mevsim ve vücut tipimizin uygun olup olmadığını göz önüne almamız gerekir. Yaz aylarında terletmeyen üzerimize yapışmayan nefes alabilen bir kumaştan yapılmış olması çok doğru bir karar olacaktır. Fazla kilomuz var ise koyu renkten yapılmış, boyuna desenli ve şifon kumaş bir abiye almalıyız. Açık tene sahipseniz teninizi daha ortaya koyacak canlı renk  ve desenli kumaşlar tercih edebilirsiniz. Boyumuz kısa ise omuzlardan vatkalı bir abiyeyi yine uzun topuklu ayakkabıyla kombin yaparsak bizi olduğumuzdan uzun gösterir. Abiyeler günlük elbiselere göre daha gösterişli olduğu için şal ve ayakkabı seçiminin sade olması modern bir görüntünüzün olmasını sağlar. İdeal vücut tipi olanlara birkaç örnek verecek olursak; tek renk desensiz kumaştan dikilmiş boyun ve kol kenarları taşlar ile süslenmiş abiyenizin üzerine yine tek renk bir şal ile kombin yapabilirsiniz. Tek renk kumaş üzerine dikilmiş güpür detaylı bir abiyeyi yine aynı kumaştan bir şal ile kombin yaparak hem düğün hem de davet şıklığı yakalayabilirsiniz. Abiyelerin vazgeçilmez rengi olan siyah rengi seçenler için siyah kumaş üzerine işlenmiş güpürlü yada dantelli kadife kumaştan yapılmış abiyeleri her türlü davette kullanabilirsiniz.

Tesettür Abiyeleri Nereden Alabilirsiniz?

Tesettür giyim modasının ilerlemesiyle tesettür abiyelerde gelişmiş renk, model, tarz bakımından oldukça artmıştır. Tesettür abiyenizi üzerinize göre diktirmenizin yanı sıra hazır giyimde de bulabilirsiniz. tesettür abiye ihtiyacının artmasıyla çeşitli mağazalar ve sitelerde artmıştır. Her tarz her model abiyelerinizi alışveriş sitelerinden yada mağazalardan kolaylıkla alabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın