Tesettür Abiye Modelleri Nelerdir?

 

C.M.N - File Broş ve Kemerli Abiye MSW8033 Mürdüm (1)          Tesettür abiye modelleri genellikle ayakucuna kadar olan modellerdir. Ayakucuna kadar uzun olan modeller tesettürlü hanımların tercihleri arasında yer almaktadır. Abiye modelleri genellikle düz kumaş üzerine yapılan işleme ve süslemelerden oluşmaktadır. Modeller ince ince işlenmiş süslemeler ile oldukça gösterişli yapıda ortaya koyulmaktadır. Modaya uygun tesettür abiyeler, özellikle kuyruklu ve işlemeli modellerden oluşmaktadır. Abiyeler uzun kollu ve uzun boylu olarak belirlenmektedir. Düz renkler üzerine işlemeler yapılarak modeller ortaya koymaktadır. Modeller kumaşları açısından da kullanışlı olmaktadır. Daha güzel gösteren kadifemsi ve esnek kumaşlar tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Süslemeler oldukça narin bir çizgide yapılmaktadır. Kol detay aksesuarı sayesinde özel tasarımlara da yer verilmektedir.

 

Genellikle boğaza kadar yükselen ve uzun kollu tercih edilen abiyeler dar ve uzun olarak tercih edilmektedir. Satensi renkleri ve koyu renklerden oluşan abiye modelleri, kalite bakımından da oldukça elverişli olmaktadır. Abiye modelleri tarlatanlı, tül tasarımlı ve iki renkli olarak da tasarlanmaktadır bu modellerde büyük ilgi görerek kullanılmaktadır. Tül tasarımlar eteklik kısmında yer almaktadır. Bu bölümde tarlatan kullanılarak etek kısmına hava katılması da sağlanmakta özel günlerde özellikler tercih edilerek kullanılmaktadır. Bu modeller genellikle alt eteklik kısmı daha keskin renkler, üst kısımlarda altın yaldızlı veya gümüş yaldızlı desenlerden oluşarak tasarlanmaktadır.

 

 

           Tesettür abiye modelleri bu şekilde iki kısımda tasarlanarak daha estetik bir duruş sergilemektedir. Modeller incelendiğinde pek çok model karşımıza çıkmaktadır. Tesettür modelleri, düz modellerde de olabilmekte ve diz hizasından başlayarak genişleme göstererek farklı modellerde de imza atmaktadır. Tesettür abiyeler düz kumaşlar ve sade renkler tercih edilerek sadece bel kısmına bir taş süslemesi koyularak da tasarlanmaktadır. Bu tasarımlar genellikle sade seçimler yapan bayanlar tarafından tercih edilmektedir.

 

Modeller incelendiğinde bazı modellerde eteklik alt ucundan tül çıkarılarak, kuyruk tasarımında da kullanılabilmektedir. Modaya uygun sade ve şık abiye modelleri geniş yelpazede yer almaktadır. Bu modeller özellikle düğünlerde ve nişan derecesine göre seçilmeye buna göre uygun kombinlerle süslemektedir. Tesettüre uygun kapalı abiyeler ile modeller bu tasarımlardan oluşmakta en tercih edilen modeller sırasında ilk sıralarda yerlerini almaktadırlar.

 

Bir cevap yazın