Tesettür Abiye Modelleri Nelerdir?

Tesettür abiye modelleri ile ilgili moda tasarımcılarının çalışmaları 2019 yılına damgasını vurduğu gibi 2020 yılında da güzel gelişmeler beklenmektedir. Moda tasarımcılarının etkili sunumları ve çalışmaları ile kendini yenileyen ve sürekli olarak geliştiren tesettür modası en güzel tesettür abiye modelleri sunmaktadır.

Son zamanlarda artık tesettür abiye modellerinde de ışıl ışıl pul payet süslemeler, tül detaylı etekler, inci işlemeler öne çıkmakta ve şal ya da başörtüsü ile kombine edilerek çok şık bir hava sergilenmektedir. Modacılara göre bu kadar çeşitli, her renkte bulunabilen abiye elbiselerin seçimi artık günümüzde son derece kolay olmakla birlikte dikkat edilmesi gereken hususlar elbisenin kişinin kendi yapısına ve mekana uygun olmasıdır.

Tesettür Abiye Seçiminde Vücut Yapısı

Tesettür abiye seçerken kişinin vücut yapısına ve kilosuna uygun olarak seçilmesi rahatlık ve şık bir duruş için dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Abiye elbise içerisinde kişinin kendini gece boyunca rahat hissetmesi gereklidir. Bu nedenle bedeni fazla sıkan ya da etekleri aşırı uzun ve sürekli dolanan bir elbise kişiyi huzursuz edecek ve geceden bir zevk almamasına neden olacaktır.

Bu nedenle vücut yapısına, kiloya ve boya uygun bir elbise seçimi hem şık bir duruş hem de rahatlık sağlayacaktır. Ayrıca kişinin ten rengi açık ise kendini gösterecek canlı tonlarda abiyeler tercih etmesi de diğer bir noktadır. Aksi halde elbisenin içinde kaybolan bir görüntü elde edilebilir. Ayrıca kısa boylu bayanlar da yüksek bel etekleri olan bir abiye elbise tercih ederek daha uzun bacak boyu görünümü sağlayabilirler.

Tesettür Abiye Seçiminde Mekan

Birbirinden farklı stillerde dikilen tesettür abiye elbiseler hem sadeliği hem de şıklığı seven bayanlar için vitrinleri süslemektedir. Sadeliği ve romantik bir görünümü sevenler için etekleri tül detaylı ve salaş duran, pullarla süslenmiş açık tonlarda bir abiye önerilebilir. Dikkat çekmeyi seven daha gösterişli bayanlar ise pul payet ya da taşlarla işlemeli A kesim ya da prenses model bir abiye elbiseyi tercih edebilirler. Mekanın özelliği abiye elbise seçiminde oldukça önemli bir detaydır. Gidilecek olan davetin bir kır düğünü ya da sade bir nikah töreni olması ya da bir yalı da ihtişamlı bir davet olarak yapılacak olması abiye seçiminde önemli rol oynar.

Bir cevap yazın