Tesettür Abiye Modasında Nasıl Doğru Seçimler

 

Tesettür modasında abiye seçimi ve güzel bir uyum yakalama çabası belkide en zorlayıcı şeylerden bir tanesi. Doğru abiyeyi seçmek ve gidilecek yerde tüm gözleri üstüne toplamak her kadının hayali. Modayı yakından takip eden kadınlar iyi bilirler ki tesettür abiye seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Tesettür giyimin zorlayıcı dallarından bir tanesidir tesettür abiye. Bize yardımcı olan en büyük destek ise önümüzde binlerce seçeneğin olması ve seçenek havuzundan istediğimizi seçebilmemizdir. Şimdi hep birlikte abiye seçerken nelere dikkat etmeliyiz bir inceleyelim.

 

Abiye seçerken yapılması ve yapılmaması gerekenler nelerdir?

 

Hep söylenir ki kıyafet seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli ama en önemli nokta vücudunuzu iyi tanımanızdır. Yani bugüne kadar yaptığınız alışverişler sonucu sizi en iyi gösteren modelleri ve tarzları ezberlemeniz ve alışveriş alışkanlıklarınızı bu yönde şekillendirmeniz. Tesettür abiye içinde aynı şey tam olarak geçerlidir. Abiye seçimi demek baştan aşağıya sizi iyi gösterebilecek kıyafetlerin doğru seçimi demektir. Öncelikle eşarbınızdan ayakkabınıza kadar olan uyumun şiir gibi akması için uğraşmalısınız. Eşarp, elbise ve ayakkabı birbiri ile tam uyum içerisinde olmalıdır. Birbirine yakışmayan renkleri tercih etmek hoş bir görüntü elde etmenize engel olur. Bunu için renk uyumu da çok ama çok önemlidir. Tesettür abiye sunduğu geniş çeşitlilik yelpazesi ile moda severlerin imdadına bu anlamda koşmuş oluyor. Abiye seçerken yapılan en büyük hata ise sadece abiyenin rengi ve modeli çok beğenildiği için satın alınmasıdır. Bu durum yanlış seçimler yapılmasında neden olur. Çünkü sadece rengini ve modelini beğenerek satın aldığınız abiyeler üstünüze tam olmayabilir ve bu da sizi şık görüntüden uzaklaştırabilir.

 

Giyim tercihlerinizi vücut şekliniz belirlemelidir. Bu size her na kadar daha çok araştırma yapma yükümlülüğü tanısa da iyi bir çaba ile sonunda oldukça şık görünebilirsiniz. Bu yüzden pes etmeyin. En iyi abiyeyi yani sizin vücudunuz için en iyi olanı, en iyi taşıyabileceğiniz abiyeyi bulmak mümkün. Tercihlerinizi yaparken arkadaşlarınızın fikirlerini almayı ve bol bol aynaya bakmayı unutmayın.

 

Bir cevap yazın