Tesettür Abiye Kullanımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tesettür abiye, kapalı kadınların özel günlerde ve akşamlarda giydiği abiye elbiseler olarak tanımlanmaktadır. Tesettür modası günümüzde oldukça fazla çeşit ve renk ile birlikte hemen hemen her zevke hitap edecek şekilde gelişme göstermiştir. Şıklığı ve zarifliği uygun olan ortamlarda yakalamak için en iyi tercih tesettürlü abiye olmaktadır.

Abiye Elbiselerin Kombini Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Abiye elbiselerin kombinlenmesi sırasında dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Yaş, boy ve kilo durumu, renk seçimi ve seçilen modelin duruşu doğru bir şekilde tercih edilmelidir. Sade bir modelde eşarp tercih edilmişse tesettür abiye kıyafetin dikkat çeken modellerden ve renklerden oluşması şık bir görünüm elde edilmesini sağlayacaktır. Ancak daha düz ve sade bir abiye kıyafet tercih edilmek isteniyorsa eşarp dikkat çeken detaylardan oluşabilir.

Burada bir denge kurabilmek dış görünüş olarak şık görünmek için önemli bir faktör olmaktadır. Tesettür giyim seçenekleri arasında abiye, birçok renk seçeneği, yeni modeller, trend kesimler ve işlemeler gibi birçok farklı özelliğe sahip geniş bir ürün yelpazesi altında üretilmektedir. Kilo yönünden fazlası olan kadınlar, vücudu çok fazla sıkan ve vücuda yapışan modeller, çok fazla detaylarla süslenen dantel, payet gibi parlak gösteren unsurlar daha fazla kilolu görünüme sahip olunmasına neden olabilmektedir.

Elbise İle Tamamlanan Detaylar Uyumlu Olmalıdır

Sade bir model seçiminde ayakkabı ve takının gösterişli olmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Abiye tercihlerinde abiye için doğru kumaş seçimi ve vücuda uygun model seçenekleri ile gecede dikkat çekmek mümkün bir hale gelmektedir. Bunun yanında tesettür abiye seçiminde mevsimler de büyük bir öneme sahiptir.

Mevsime Göre Uygun Kumaş Tercih Edilmelidir

Eğer kış mevsimindeyseniz seçtiğiniz kıyafet ile uyumlu olacak şekilde üzerinize alacağınız kaban ya da pardesüler kombinin tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Mevsim yaz ise sizi terletmeyen, üzerinize yapışmayan modeller tercih edebilirsiniz. Polyester kumaşlar hava aldırmadığı için yaz mevsiminde sizin rahatsız hissetmenize neden olabilir.

Daha bol kesimli, pamuklu kumaşın ağırlıklı olduğu abiye çeşitlerinden seçim yapılması hem şık hem de rahat bir görünüm sağlayacaktır. kaftanı andıran tok kumaştan yapılan uzun abiye modellerinde pastel renkler veya parlak kırmızı tonlarında seçilen elbiseler günümüzün öne çıkan modellerinden biri olmaktadır.

Düğün ve Nişan Gibi Özel Günlerde Tercih Edilen Renkler

Düğün ve nişan seçeneklerinde kullanılan pastel renkler şıklığa ulaşmakta oldukça fazla tercih edilmektedir. Dantel abiye elbiselerin yanı sıra siyah, altın sarısı, bakır ve gümüş tonları da tesettür abiye seçiminde ön plana çıkmaktadır. Bu modelleri oluştururken eteğinde şifon detaylı modelleri tercih etmelisiniz. Kabarık modeller gece için tercih edilen diğer modellerden biridir.

 

Bir cevap yazın