Tesettür Abiye

Tesettür giyim de en önemli kombinlerden biri de tesettür abiye tarzıdır. Çünkü bu tarzı yapabilmek hem çok kolay hem de çok zor olabilmektedir. Doğru kıyafeti doğru renk tonu, doğru aksesuar ve kişinin tarzı ile uyumlu olmasına dikkat edilmesi gerekir. Kişinin vücudunu çok sarmayan yani vücut hatlarını belli etmeyen, daha parlak kumaşların seçilerek yapıldığı kombinlerdir. Her kişinin vücut tipi çok farklı olduğundan dolayı abiye seçimi de çok farklı olabilecektir. Kişi vücut tipini tanıyor ise ona göre elbise seçimi de çok daha kolay olacaktır.

Tesettür Abiye Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Tesettürlü kadınlar giyim tarzlarına önem verdikçe elbise firmaları da o oran da artmıştır ve bu amaçla tercih edilebilecek ürünler fazla olacaktır. Online sitelerin olması ile de çok daha kolay ürünler bulundu.

Mevsimlere göre elbise modelleri değişiyor ise abiye modelleri de değişir. Kışın daha kalın ve daha soğuk renkler tercih edilirken, yazın daha açık ve sıcak renkler tercih edilir. Ten rengine göre de kıyafetlerin renkleri değişir. Bütün bu kombinler yapılırken ayakkabı ve aksesuar seçimi, eşarp bağlanma şekli de değişecektir. Kişilerin vücut hatlarını belli edecek ürünler asla tercih edilmemelidir. Ve çok ince ve şeffaf kumaşlı ürünler kullanılmamalıdır.

Günümüzde tesettür abiye çiçek desenli elbiseler, daha keskin desenler, daha etkileyici renkli elbiseler tercih edilmektedir. Örneğin; Beyaz üzerine daha açık değil de daha koyu ve daha canlı renkler tercih edilir. Çok koyu olan renkler ile kombin yaparken bütün ürünlerin çok koyu renkli olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Kullanılan kumaşın da cinsinin çok büyük önemi olmaktadır. Genellikle çok terletmeyen ürünler tercih edilir. Çok fazla kalın olan ürünler tercih edilir ise kullanacak kişi terleyecek ve rahatsız olacaktır.

Mevsimine göre giyilmesi gerekmektedir. Örneğin yazın kadife kumaş gibi ürünlerin kullanılmaması gerekir. Tabi ki kışın da çok ince tiril tiril ürünlerin tercih edilmemesi gerekir. Kullanılacak ayakkabıların kışın daha kapalı olması da gereklidir. Aksi takdirde kişi çok fazla rahatsızlık hissedebilecektir.

Bu ürünlere ulaşmada artık eskisi gibi kişiler çok zorluk yaşamamaktadırlar. Çünkü birçok yerde online sitelerden, büyük mağazalardan ulaşabilirler.

 

Bir cevap yazın