Ten Rengine Göre Tesettür Kıyafet Nasıl Seçilmelidir?

 

BİRBEN - ModaSelvim         Güzel ve uyumlu giyinmek her kadının arzusudur. Tesettür giyim için de uyumlu renklerin bir araya getirilerek yapılan kombinler dikkat çekmektedir ve kadınları şıklığa götürmektedir. Ancak çoğu kadın kıyafetlerinde kullandıkları renkleri uyumlu bir biçimde bir araya getirmeye çalışırken, ten renklerini hesaba katmamaktadır. Bu da vitrinde görüp beğenilen bir kombinin, giyen kişi üzerinde o kadar da hoş durmamasına sebep olmaktadır. Estetik ve şık görüntüye gölge düşüren sebepler arasında ten rengine göre giyinmemek bulunmakta. Bu yüzden kombin yaparken hem kıyafetlerin renk uyumuna hem de vücut rengi ile giysi arasındaki uyuma dikkat etmek gerekir.

 

Beyaz Tenliler İçin Öneriler

 

Ten rengi beyaz olan ve tesettürlü giysileri kullanan kadınların bir adım önde olduklarını söylemek yanlış olmaz. Çünkü hemen hemen tüm renkler açık renkteki kadınlara yakışmakta. Özellikle tozpembeler, bebek mavileri, sarı ve pudra tonları gibi riskli renkleri beyaz tendeki kadınlar rahatlıkla kullanabilir. Aynı zamanda toprak tonları da mevsimine uygun giyildiği taktirde hoş bir görünüm elde edilmesi sağlamakta. Kombin yaparken dikkat edilmesi gereken nokta ise giysi seçiminde açık tonları kullanırken, başörtü seçimlerinde belirginliği daha fazla olan soft tonlarını tercih etmeleridir. Çünkü tesettür giyim tercih eden ve beyaz ten rengine sahip kadınların pudra tonları gibi renkleri başörtüsünde kullanmaları, soluk ve cansız görünmelerine sebep olacaktır.

 

Buğday Tenliler İçin Öneriler

 

Yine beyaz ten rengine sahip tesettürlü kadınlar gibi buğday renkteki kadınlar da şanslı grupta yer alıyor. Daha yumuşak ve pastel tonları tercih ederek muhafazakâr bir görüntü elde edilebileceği gibi bordo ve lacivert gibi koyu tonları kullanarak estetik ve feminen bir görüntü elde etmek mümkün. Ancak başörtü seçiminde tesettür giyim tercih eden buğday tenli kadınların koyu tonlar yerine daha soft veya her iki tonun dengeli olduğu desenli eşarpları tercih etmeleri doğru olacaktır. Bu sayede hem canlı hem de şık bir görüntü elde edilebilir.

 

Esmer Tenliler İçin Öneriler

 

Açık tenli kadınların aksine esmer tene sahip ve tesettür giyim benimsemiş olan kadınları, renk seçiminde titiz davranmaları gerekmekte. Özellikle toz pembesi, açık mavi, beyaz gibi renkleri tek renk olarak kullanmamak gerek. Esmer veya esmere yakın ten rengine sahip tesettürlü kadınlar ne çok koyu ne de çok açık tonları kullanmalıdırlar.

Tesettür giyim Moda Selvim ‘de

Bir cevap yazın