Tarzınıza Uygun Tunik Modelleri

tunikBir giysi olarak bilinen tunik, aslında iki farklı anlamda kullanılabilir. Tunik tanımlarından ilki giysi olarak akla gelse de tunik aslında bir yapıyı saran kılıf demektir. Tuniğin giysi olarak da birkaç farklı tanımları vardır. Bunlardan ilki ve tunik denildiğinde ilk akla gelen, pantolon ya da etek üzerine giyilen, dizlere kadar inen üst giysisidir.

Ayrıca tunik bazı kaynaklara göre dansçıların giydiği uzun gömleğin adıdır. Bir diğer tanımı ise bir tiyatro oyunu türü olan antik tragedya da oyuncuların giydikleri uzun kollu, ayaklara kadar uzanan ve göğüs hizasında kemeri olan bir tiyatro giysisidir.

Tuniğin tüm tanımlarına bakıldığında vücudumuz da bir yapı olarak değerlendirebilir ve tuniği vücudumuzu saran kılıf olarak nitelendirebiliriz. Tunik günümüzde özellikle bayanların kullandığı bir üst giysisidir. Tunik, önceleri pantolon ve etek giyildiğinde vücudun üst kısmına giyilen bir giysiyken, günümüzde çok farklı model seçenekleri sayesinde sadece elbise gibide kullanılabilmektedir. Bayanlar bazı tunik modellerini tıpkı diz kapağı üzeri elbiseleri kullandıkları gibi kullanabilirler.

Kullanımdaki rahatlığı, kıyafete kattığı şıklığı bakımından çok tercih edilen bir giysidir. Tunik günümüzde tayt adı verilen bayan giysisi ile çok kullanılan bir kombin olmuştur. Tayt ve tunik kullanım rahatlı ve şıklığından ötürü bayanların çok tercih ettikleri bir giyim tarzıdır.

Tunik çok kullanışlı ve pek çok kıyafet ve giyim aksesuarı ile kullanılabilecek, uygun fiyatlı ve kolay bulunabilen, pek çok modele sahip bir giysi türü olduğu için çok tercih edilir bir giysidir. İsteğe göre bir pantolonla, bir etekle, bir külotlu çorapla ya da bir taytla farklı tarzlar oluşturulabilir bir giysi olan tunik ülkemizde özellikle bayanlar tarafından tercih edilen bir giysidir. Fakat bazı modelleri unisex modellerdir.

Bayanlar tarafından daha fazla tercih edilse de, erkeklerin kullanımına uygun pek çok tunik modeli de vardır. Tuniği genellikle hippi ve bohem giyim tarzına sahip erkeklerin tercih ettiği söylenebilir. Tarzına dikkat eden, baskılı, etnik desenli, renkli, bol kesim salaş kıyafetleri tercih eden erkeler tuniği günlük olarak ya da tatil esnasında kullanırlar.

Özetle tunik denildiğinde ilk akla gelen bayan giysisi düşüncesi olsa da tunik hem erkek hem de bayanlar tarafından tercih edilen rahat bir vücut üst bölümü giysisidir. Modern ve şık olması, kombin kolaylığı sayesinde çok tercih edilen bir giysidir.

 

Bir cevap yazın