Spor Ferace Modelleri

 

Ferace, her ne kadar Tanzimat dönemlerinde kadar dayanan klasik ve ağır duruşlu bir üst giyim olarak tanınıyorsa da; spor modelleri ile de hem kapalı giyimden hoşlanan hem de rahatlığından ve şıklığından ödün vermek istemeyen kimselere de hitap edebilme özelliğine sahiptir. Spor ferace modellerinde ana ayrıma gitmenizi gerekli kılacak birkaç farklı detay vardır. Bunlardan en önemlisi sayılabilecek olan ise; feracenizin tam uzun mu olmasını tercih etmeniz yoksa yarım ya da ayak bileği hizasında kesilmesini mi tercih etmeniz yönünde farklılaşır.

 

Kısa Spor Ferace

 

Spor ferace modelleri söz konusu ediliyor ise mutlaka ilk olarak kısa modellere göz atmak gerekir. Bu hususta; bol kesim ancak kol ayrıntısı yarasa olmayan modeller çok daha fazla dikkat çeker. Ürünler içerisinde; iki göğüs hizasında cep detayı olan ya da tek göğüs hizasından süs cep görüntüsü olan modelleri tercih edebilirsiniz.

 

Şapkalı Ferace

 

Aynı zamanda; ürünlerin tercihe göre; şapkalı olanları ve olmayanları ayrımına da gidilebilir. Eğer ürününüz şapkalı ise; bu hususta üzerine şal kullanımını boyundan bağlamalı tercih edebilirsiniz. Tercihe göre; şapkanın da kombinlere katılması bir düşüklük göstergesi olmaz.

 

Spor Ferace Kumaşları

 

Tesettürlü hanımların spor kombin yapım konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor oldukları göz ardı edilmeyecek bir gerçekliktir. Bu hususta bilinmesi gereken bazı ek detaylar vardır. Bunlardan ilki; spor kombin yapmak istiyor iseniz; tesettürünüze uygun olan detayları tercih etmenizin bir gereklilik olduğudur. Yani; spor kombin yapacağım diye eğer ki; ferace benzeri uzun kıyafetlerinizi bir kenara atıyor ve yerine yalnızca kot ile tişört ya da eşofman ile tişört tercih eder iseniz fazlası ile bayağı bir görüntü ortaya çıkarırsınız. Ancak spor kombinlerin vazgeçilmezi olan koy ferace kullanımını gerçekleştirip bir şal ile buna ekleme yapar iseniz; o halde hem şık, hem rahat bir görüntü kazanmış olursunuz. Bunların yanı sıra feracelerin spor modelleri yalnızca kot kumaş ile tasarlanmazlar. Klasik kumaş görüntüsü olmayan ancak kumaş bakımından klasik modeller için de uygun görünen polyester ile sizleri tam anlamı ile karşılayacak olan spor ferace modellerini de bulabilmeniz mümkün olur.

Bir cevap yazın