Son Moda Ferace Modelleri

 

  Birbirinden güzel ferace modelleri tesettür modasında yerini almaya devam ediyor! İşte son moda feraceler:

 

Fermuarlı Ferace Modelleri

 

Önden deri detay ve verev, yandan bağcıklar, arkada fiyonklar fermuarlı feraceleri bu yıl çok daha güzel yapan çizgilerdir. Ayrıca yakma detaylı içten fermuarlı ikili modeller de güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Kollardaki çiçek işlemeler zarafetiyle dikkat çekerken sade kollu feracelerde nakışlar göğüs kısmında kullanılmıştır.

Fermuar sadece önde değil, göğüste ve cep olarak da kullanılmıştır.

 

Düğmeli Ferace Modelleri

 

Dantel detaylar bu yıl düğmeli feracelerin en dikkat çeken modelleri diyebiliriz. Kollarda ve eteklerde kullanılan danteller özellikle bu feracelere çok yakışmaktadır. Dar paça pantolon ve topuklu ayakkabılar da de bu tür feracelerde en çok tercih edilen kombinlerdir. Cepler, de tasarımlarda yerini almıştır. Fiyonk, fermuarlı feracelerde genellikle arkada tercih edilmişken düğmeli feracelerde daha çok yakada kullanılmıştır.

 

Hakim yaka ve yarasa kol, hem fermuarlı hem de düğmeli modellerde sık tercih edilen yaka türlerinden biridir.

 

Ferace Modellerinin Genel Özellikleri

 

Feracelerin genel görünümlerine baktığımızda beli ortaya çıkan ve elbise görüntüsü veren modellerin bu yıla hakim olduğunu söyleyebiliriz. Genç kızların prenses edasıyla salınmasına olanak sağlayan bu kesimler moda eleştirmenlerinden de tam not almaktadır. Bir dizi minik düğmenin göğüste yer alması, belden aşağı eteklerin kloş şekilde açılması, dantel ve güpür detaylar kullanılması tesettürde Fransız esintileri sezdirmiştir.

 

Feracenin genel rengi diyebileceğimiz siyah da bu yıl mor, pudra ve mavi gibi renklere biraz olsun şans tanımıştır. Bu sezon siyah yine de olmakla birlikte mor, mavi, petrol mavisi feracelerde en sık kullanılan renklerdendir. Çoğu feracede tek renk hakimken, bazı feraceler krem, ekru, kırık beyaz gibi renklerle kombinlenmiş iki renk halinde tasarlanmıştır.

 

Kumaşlarda ise parlak, yaz sezonu olduğu için ince, genel olarak astarsız modeller tercih edilmiştir. Krep kumaş bu sezon feracelerde en çok kullanılan kumaşlardandır.

Genel olarak desensiz kumaş ve sade görünümlü feraceler nadiren kollarda, önce ve yakada çiçek, yaprak ve etnik desenlere yer vermiştir. Siz de beğendiğiniz ferace modelleri içinden kendinize uygun olanını seçebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın