Son Dönem Tesettür Kap Modası

tesettür kapHer tür giyimde olduğu gibi, tesettür giyimde de dış giyim oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. Dış giyim dendiğinde akılda direkt olarak mont, kaban, kalın kalın ceketler gelse ve dolayısıyla kış mevsimi gelmesi gayet olağandır. Ancak yaz ve bahar mevsimindeki ısı artışını göz önüne aldığımızda ve dış giyimi kendi kendimize sorguladığımız da akla gelecek olan temel şeylerden birisi tessettür kap modelleridir. Bu sıcacık mevsimlerde üzerine ince bir hırka giymek yerine daha şık bir görünüm elde etmek isteyen tesettürlü kadınlar bu tesettür kap modellerini daha çok tercih etmektedirler. Özellikle yaz aylarında gayet rahat ve şık olarak kullanılan bu modeller kişiyi sıcaktan müzdarip etmeyecek şekilde ince bir yapıya sahip olup, dize kadar uzanan yapısı ile de tesettüre gayet uygun.

 

 En çok tercih edilen tesettür kap modeli nedir?

 

Yaz aylarında mevsimin getirdiği neşe de baz alınınca kadınların tercihi daha renkli ve farklı modellerden oluşabiliyor. Bu modellerin arasından rahatlıkla sıyrılan ve sıklıkla tercih edilen kuşaklı tesettür kaplardır. Bu model kaplar kişileri normalde olduklarından daha ince ve şık gösterir. Buna ek olarak düğmeli kap modelleri ve özellikle bahar aylarında herhangi bir yağış ihtimaline karşı önlem almak isteyen kadınların tercih ettiği kapüşonlu tesettür kap modelleri gelmektedir.

Tesettür kap seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Öncelikle hemen her giyim türünde olduğu gibi tesettür kap seçiminde de renk ve model seçimi çok önemlidir. Giyilecek olan tesettür kap modeli tercih edilmiş olan kıyafet veya ayakkabıya göre değişebilir. Tercih edilecek olan renk mevsime ve gidilecek olan ortama mümkün olduğunca uygun olmalıdır. Sıcak aylarda çoklukla tercih edilen renkler fuşya, mor, kırmızı gibi canlı renkler ve her ortama uygun olan beyaz, krem gibi açık renkler olmaktadır.

 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kumaş seçimidir. Tesettür kap kumaşı ince ve hiç bir şekilde terletmeyecek nitelikte olmalıdır. Esasen bu en önemli noktalardan biridir. Ürünün kullanılabilir olmasını sağlar. Ne kadar modeli hoş olursa olsun yaz aylarında sentetik kumaşlı tesettür kaplardan uzak durulmalıdır.

Bir cevap yazın