Şıklığın Ve Zarafetin Simgesi: Abiyeler

Tesettür kıyafetlerinin en çok beğenilenleri ve kısıtlı sayıda alınanları tesettür abiyeler oluyor. Tesettür modasında en çok tarza, renge, modele ve çeşide sahip olanlardan biri de tesettür abiyelerdir. Tesettür abiyeler çok alınan ya da giyinilecek yeri çok fazla olan parçalar değildir. Dolayısıyla kadınlar bu parçaları alırken biraz daha seçici oluyor.

Tesettür Abiyenin Ortama Göre Seçimi

Tesettür abiyeler genellikle sık ortamlarda ve düğünlerde tercih edilir. Düğünde tercih edilmesi ise yakınlık derecesine göre de değişiklik gösterir. Kadınların bazıları daima gösterişi severken bazıları ise daha sade tarzlardan hoşlanmaktadır. Dolayısıyla her tarza hitap eden modeller bulunur. Ancak sade gidilmesi gereken bir yere şık bir elbise ile gidilmesi ortamda karmaşıklığa sebep olacağından dolayı ortama göre giyinmek en doğru seçim olacaktır. Düğünlerin en çok tercih edilen kıyafeti olan abiyeler duruşlarıyla bile ortamdaki ilgiyi değiştirebilmektedir.

Tesettür Abiyelerin Kombinlenmesi

Abiye kombinlenmesi oldukça kolay ve pratiktir. Ancak tabi ki seçimler önemlidir. Abiyelerin genellikle içerisinde yer alan tonlara yakın bir ayakkabı ve portföy çanta tercih edilirken elbisedeki tonlarla aynı ya da en yakın renkte başörtüsü kullanılır. Bir de tesettür abiye için en önemli seçim bazı kadınlar için eşarptan yana olmaktadır.

Eşarp abiyelerin şıklığını tamamlayan en önemli aksesuardır. Abiyelerde genellikle eşarplarla ayakkabılar arasındaki uyum gözetilir. Daha sade abiye seçmek isteyen ve tercih eden kadınların ise daha rahat stiletto tarzı ayakkabılarla ve düz renklerle kombin yapması genellikle önerilmektedir. Genç kadınlar zıt renkleri kullansa da orta yaştaki kadınların genellikle aynı renk tonlarına başörtüsü ve ayakkabı kullanması özenli bir görüntü oluşturacaktır.

Tesettür Abiyenin Kumaş Seçimi

Her kıyafetteki kumaşın önemli olduğu gibi tesettür abiyelerdeki kumaş da önemlidir. Tesettür abiye daha çok hareketli ortamlarda düğün, nişan vb. gibi organizasyonlarda tercih edildiği için terleme olayının gerçekleşmesi kaçınılmazdır. Kıyafette ter izi, ter kokusu ya da terin yayılması oldukça olumsuz görüntülere sebep olacaktır. Dolayısıyla mutlaka terlemeyi engelleyici ve nefes alan kumaşlardan yapılan abiye seçilmesi önemlidir. İç göstermeyen, vücuda yapışmayan abiye seçmek de terlemeyi azaltacak ve hareket kısıtlamasını engelleyecektir.

 

Bir cevap yazın