Şık Ve Rahat Bir Alternatif Ferace

feraceFerace kelimesinin kökeni Arapça faruç kelimesine dayanır. Faruç, kaftan cübbe anlamına gelmektedir. Ferace çok eski dönemlerden itibaren giyilen bir giysidir. Son zamanlarda modadaki oryantalist akımın etkisiyle tesettür giyimdeki yerini almıştır. Ferace, pardösü, manto, palto, kap ve çarşafa alternatiftir. Önceleri siyah olan feraceler artık birçok renkte üretilmektedir.

 

Aynı zamanda birçok farklı tarz ve kesimi de mevcuttur. Rahat ve şık olması sebebiyle de popülerliği artmıştır. Tek parça olan bu giysiler tesettür modasının vazgeçilmezidir. Hızlı bir yaşam tarzının benimsendiği son zamanlarda feraceler kolaylık sunmaktadır. Kombinlemesi kolay olan bu giysileri her ortamda giymek mümkündür.

 

  Günlük Hayata Kullanımı

 

Yürüyüş yaparken bir ferace ile rahat ve şık olunabilir. Tek parça olması sebebiyle pratik olan bu giysiler tercih edilebilir. Pamuk ya da keten kumaştan tasarlanan feraceler günlük kullanıma uygundur.

 

 Özel Gecelerde Kullanımı

 

Düğünlerde, özel davetlerde ferace ile uygun bir kombin yapılabilir. Bunun için simli, taşlı ve ya işlemeli feraceler seçilebilir.

 

 Yaz Aylarında Kullanımı

 

Tesettürlü kadınlar için yazın rahatlık ve şıklık feracelerle mümkün. Feraceler yaz aylarında rahatlğın ve şıklığın vazgeçilmezidir. Sıcak havalarda bu tek parça giysiyle rahat ve şık olunabilir. İnce kumaşlı, farklı desenli feraceler yaz için tercih edilebilir. Özellikler açık renkler ile yaza taze bir başlangıç yapabilirsiniz.

 

  Kış Aylarında Kullanımı

 

Ferace kış aylarının da vazgeçilmezidir. Kışın kalın örgülü feraceler tercih edilebilir. Triko kumaşla ve süet görünümlü kumaşlarla şık bir görünüm mümkün.

 

 Ferace Kullanımında Yaş Grubu

 

Farklı renk ve tasarımlarıyla feraceler her yaş grubuna hitap etmektedir. Olgun bir görünüm için düğmeli klasik bir ferace tercih edilebilir. Gençler için ise daha detaylı modeller mevcuttur. Ayrıca spor giyime uygun cepli ve fermuarlı modeller de mevcuttur. Her yaş kesiminden insana hitap ettiği için çok tercih edilir.

 

Bir nevi pardösü görevi üstlenen feraceler çok daha kullanışlıdırlar. Spor, şık, klasik ya da günlük tercih edilebilir. Çok çeşitli olması sebebiyle ferace, her kesimden kadına hitap eder. Aynı zamanda hayatın her alanında kullanılabilir. Bu sebeple ferace tesettür dünyasında rahatlık ve şıklığın simgesi olmuştur.

 

Bir cevap yazın