Sanal Mağaza Mı Fiziki Mağaza Mı?

 ucuz tesettür giyimKaliteyi ucuza almayı herkes ister. İyi kaliteden üretilmiş bir kumaştan yapılan tekstil ürünün uygun fiyata bulmak kolay değildir. Ülkemizde tekstil ürünlerinde birim maliyeti düşüren bazı etkenler vardır. Bu etkenlere uyum gösteren firmalara ulaşarak, kaliteli ürünlere ulaşmanız mümkündür.

 

Birim Fiyatı Düşüren Etkenler

 

Tekstil ürünlerinde birim fiyatının düşmesi için öncelikle üretimin ülke içinde olması gereklidir. İthal edilen giyim ürünlerinde kargo ücreti, gümrük vergisi gibi ek masraflar olduğundan ürün size ulaşana kadar tüm üretim maliyetleri de üzerine eklenmiş oluyor. Bu nedenle öncelikle yerli üretim tekstil ürünlerinin tercih edilmesi gerekiyor. Ülkemiz, özellikle ucuz tesettür giyim alanında ithal eden değil, ihraç eden konumuna geldi. Bu nedenle kaliteli giyim ürünlerine ülke içinden ulaşmak oldukça kolaydır.

 

 Etikete Para Ödemeyin

 

Marka algısının artarak devam ettiği günümüzde tüketiciler sırf marka olduğu için herhangi bir avantajı olmayan bir giyim ürününe yüzlerce, hatta binlerce lira ödeyebiliyor. Marka algısının kırılması, üzerinde sırf logo bulunuyor diye fiyatını katlayan giysilerin alınmasının durdurulması gerekli. Sadece ve sadece marka olduğu için tercih edilen ürünler, bütçenizi sarsmaktan başka bir işe yarmazlar. Reklamlar pahalı olan ürünü satın aldığınızda kendinizi daha iyi ve mutlu hissedeceğinizi empoze eder. Ancak ürünü satın alıp evinize geldiğinizde yaşadığınız duygu pişmanlıktır. ucuz tesettür giyim ürünlerine sahip olmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken önemli şeylerden diğeri de marka algısını bir kenara bırakarak ürünün dokusuna ve kalitesine odaklanmaktır.

 

 İnternet Çoğunlukla Daha Ucuzdur

 

Fiziki olarak faaliyet gösteren mağazalarda personel gideri, elektrik, su, doğal gaz, temizlik, depolama, reklam ve tanıtım, kira gibi birçok gider bulunur. Ancak sanal mağazaların firmalara ek yük getiren bu tip giderleri olmadığı için satışını sundukları ürünlerde birim fiyatı düşüktür. Fiziksel olarak faaliyet gösteren mağazalarda tüm giderler ürünün satış fiyatının üzerine eklenir. Ancak sanal mağazalarda böyle bir durum söz konusu olmadığından aynı markanın aynı ürününü daha uygun fiyatlarla bulmanız mümkündür. Bu nedenle tüketiciler, genel olarak internet üzerinden satış yapan siteleri tercih ederler. Bu sayede bulunduğu şehirde o ürün olmasa dahi kargolayabilirler.

 

Bir cevap yazın