Şal Hakkında Tüm Detayları

şalŞal, en bilinen tanımıyla kadınların hem soğuk havalardan korunmak amacıyla hem de kıyafet kombinlerini tamamlamak amacıyla kullandıkları bir çeşit atkıdır. Son zamanlarda kullanım alanının yaygınlaşması göze çarpmaktadır.

 

Kararsız havalar vardır. Yağmur yağacak gibi kapalı ve serin fakat kapalı bir mekâna girildiğinde bunaltan. İşte bu havalarda ne giyeceğimizi bilemeyiz. Kalın giyinsek sıcak olur, ince giyinsek üşürüz. Bu havaların şüphesiz en iyi kurtarıcısıdır şallar. Yanımıza aldığımızda sıcaksa çıkarabilir ve serinse üzerimize alabiliriz. Hem pratik bir kullanımı vardır hem de kullanımı oldukça rahattır.

Gerek sanal satış yapan yerlerde gerekse dışarda gezerken rastladığımız mağazalarda oldukça değişik modellerde şallar bulmamız mümkündür. Şal modelleri içerisinde, sade modeller olduğu gibi değişik ve daha hareketli modellerde mevcuttur. Çift taraflı kullanılan şallar da son zamanlarda dikkat çekmektedir. Birden çok şekilde kullanıldığı için alternatif sağlamaktadır. Hangi tarafı kullanılırsa kullanılsın kullanılmayan tarafının da görünmesi ayrı bir şıklık katmaktadır.

 

Şalların, tesettür giyiminde de kullanımının yaygınlaştığı aşikâr bir gerçektir. Kapalı bayanlar eşarp ya da türban yerine şalı da kullanmaktadırlar. Farklı bir bağlama tekniğine sahip olmakla birlikte, gayet hoş bir görünüm sağlamaktadır. Ayrıca şalın modellerinde ki fazlalık buna bir sebeptir. Mesela son zamanların trendi içerisinde dantel desenli ve ekoseli şallar gelmektedir. Böyle hareketli şallar tercih ediyorsak kıyafetimizin daha sade olmasına dikkat etmeliyiz. Aksi halde bir karmaşa yaratmış oluruz. Tabii ki dikkati tek bir yöne çekmek her zaman daha doğrudur. Ya da renk uyumunu doğru seçmek bizi her zaman bir adım önde tutar. Bu noktalara dikkat edersek en doğru kullanım şeklini tercih etmiş oluruz.

 

Şalın başka bir kullanım alanı ise dekolteli üstlerdir. Göğüs ya da sırt dekolteli bir üst giydiğimizde şalımızı sadece omuzlarımıza almak yerine boynumuza da şık bir şekilde dolayabiliriz. Biraz fular havası katmakla birlikte oldukça elit ve cool bir havası da vardır. Tüm bunlar göz önüne alındığında görüldüğü üzere şallar ister sade ister hareketli detaylara sahip olsun, dolabımızın olmazsa olmaz parçalarından ve bizim vazgeçilmez aksesuarlar arasındadır.

 

 

 

Bir cevap yazın