Şal Çeşitleri Ve Özellikleri

 

sal           Son zamanlarda kapalı bayanların tercihinde olan şallar, en çok gençler tarafından tercih ediliyor. Daha şık ve daha spor bir görünüş sağlıyor. Bağlanmasının kolay olması da tercih edilme sebeplerinden biridir.

 

Saten şal

 

Saten yani parlak şallar genellikle saten abiyeler üzerinde kullanılmaktadır. Bu saten şalların renkleri daha canlı renklerdir ve saten olduğu için renk ne olursa olsun parlak görünmektedir. Saten şallarda bu senelerde moda olan renkler altın sarısı, gold, saks mavisi, mürdüm, şarabi renklerdir.

 

İpek şal

 

Şalların arsında bağlama olarak en güzel duran ve en düzgün duran şallardandır. İpek şallarda daha pastel renkler kullanılır.

 

Şifon Şal

 

Şifon şallar genellikle yazın tercih edilir. Çok ince bir kumaş olduğu için sıcak havalarda tercih edilmesi uygun bir şaldır.

 

Desenli şallar

 

Her kumaştan şallarda desenli olanları da vardır. Sade yani tek renk şallar genelde hareketli ve desenli giysiler üzerine kullanılır. Desenli şallar ise sade ve tek ve ya iki renk, düz giysiler üstüne kullanılabilir. Desenli şal kullanımında desenine ve rengine dikkat edilip kullanılmalıdır.

 

Dantelli şallar

 

Dantel hemen hemen her giysi ve aksesuarımızda kullanılmaktadır. Şallara da çok yakışan dantel ve ya gipürler, sıklıkla kullanılmaktadır. Dantel genellikle pastel renkteki şallarda kullanılmıştır.

 

Püsküllü şallar

 

Son modada olan püsküllü şallardır. Püsküller genellikle daha ağır duran kumaşlarda kullanılmıştır.

 

Boneli şallar

 

Bone ile beraber olan şallardır. Bu şallarda ek bir bone kullanımına gerek yoktur. Şalda bağlanınca dışardan görünen bir bonesi vardır. Boneli şallardaki bone şal rengi ile aynı renktir.

 

Şal Bağlama Şekilleri

 

           Şal bağlamak diğer başörtüleri bağlamaktan daha kolay ve pratiktir. Birden fazla şekilde şal bağlanabilir. Klasik şal bağlama, dolama şeklinde bağlama gibi. Her bayan kendi yüzüne yakışır şekilde şal bağlar. Şallarda yüzde olan kısım genelde sivri durur ama yuvarlak yapmak isteyenler şalı çapraz katlayıp yüze gelen kısmın yuvarlak olmasını sağlayabilir.

 

           Şal ve birçok başörtüsünde fazla çeşit bulabileceğiniz adresimiz www.modaselvim.com a bekleriz. Moda Selvimde fiyatları uygun ve çeşitli şalları zevkinize göre bulabilirsiniz. İyi alışverişler.

Oğuzhan Arkan

Bir cevap yazın