Renklerin Uyumu, Şıklığın Önemli Bir Parçası

tesettür tunikRenkler, hayatımızın her alanında var. Özellikle giyim sektöründe renklerin önemi tartışılamaz. Son yıllarda, renk yelpazesi ciddi anlamda arttı. Bunun avantajlarını da en çok bayanlar gördü. Sınır tanımayan renkler, şıklığın da önemli bir parçasıdır. Yanlış bir rengin seçimi, kombini farklı gösterebilir. Özellikle ten rengi, renklerin uyumu, desenler gibi birçok detay moda sektöründe önem kazanıyor.

 

 Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

 

Bayanlar için tesettür sektörü ciddi anlamda gelişmekle birlikte, ürün çeşitliliğini de artmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Sadece model olarak değil, kesim ve ayrıntılar olarak da seçenekler arttı. Baktığımız zaman tesettür tunik modelinin farklı kesimleri ve renk seçenekleri dikkat çekiyor. Tunik, tesettür modasının en çok sevilen ve aynı zamanda en çok tercih edilen parçaların başındadır. Uzun, genelde bol kesimli olan tunik parçasının farklı desenleri ve kesimleri de var.

 

Renk olarak, pudra rengini bu yıl tercih edebilirsiniz. Siyah her zaman tercih edilse de, kırık beyaz, bebek mavisi de ön plana çıkıyor. Lacivert rengi, birçok renk ile uyumlu olacağı için genelde bayanlar tarafından seviliyor. Bu yıl da lacivert ve tonlarını kullanmak doğru olacaktır.

 

 Ten Rengine Göre Tunik

 

Tunik, üst giyim parçası olduğundan ten rengi ile uyumlu olmalı. Esmer bayanlar için mavi, pembenin tonlarını önerebiliriz. Yine tesettür tunik parçalarında yeşil renk sıkça kullanılır. Esmer tenli bayanlar bu renkleri tercih edebilir. Beyaz tenli bayanlar ise siyah, pudra, açık pembe gibi renkleri tunik ürünlerinde seçebilir. Ayrıca her ten rengi için çiçek desenli, şık tunikler de mevcuttur. Özellikle yaz aylarında canlı ve hareketli desenler şık duracaktır.

 

 Tuniklerde Asimetrik Kesimler

 

Asimetrik kesimli tesettür tunik modelleri başarılı tasarımlar arasında sayılıyor. Son derece şık duran bu tunikler, günlük kombin seçimlerinin yanı sıra, özel davetlerde de tercih edilebiliyor. Kol veya parçanın alt kısmında kullanılan asimetrik kesimler, parçaya hareketlilik ve farklılık katıyor. Ön tarafı kısa, arkası uzun tunik modellerinin yanı sıra, yırtmaç detaylı tunik modelleri de gözde parçalar arasındadır. Moda sektöründe şıklık kavramı tek bir detaya bağlı kalmıyor. Kombinin renk uyumu, parçalarının kalitesi, desenleri ve hatta kumaşları da bir birine uygun olarak seçilmelidir.

 

Bir cevap yazın