Popüler Giyim Tarzı Ferace

 

C.M.N           Ferace genel olarak baktığımız zaman kapalı bayanların tercih ettiği sık sık giydikleri oldukça kapalı olan bütün bedeni kaplayacak şekilde omuzlardan tabanlara kadar devam eden bir kıyafet tarzıdır. Son dönemlerde bu kıyafet oldukça popüler bir hale gelmiş ve bir kesimin kesinlikle her zaman tercih ettiği önemli ürünlerden biridir. Çokça tercih edildiği için ferace konusunda büyük firmalar yeni yeni modeller Her geçen gün piyasaya sürmektedir. Ferace modelleri genel olarak yarasa kollu, fermuarlı, desenli ferace gibi adlandırılır.

 

Kumaş olarak ise genelde ipeksi bir kumaş kullanılarak yapılır çünkü bayanlar üstlerine her zaman giydikleri için onları rahatsız etmesin diye bu şekilde yapılması daha iyi olmaktadır. Feracelerin bayanlara yönelik olarak en güzel yanlarından birisi ise sadece ferace alarak başka hiçbir şekilde bir kıyafete ihtiyaç duymadan işlerini halledebilmeleridir.

 

           Ferace fiyatları ise oldukça farklılıklar gösterebilmektedir. Genel olarak baktığınız zaman ferace fiyatları yüz liradan başlayıp yaklaşık beş yüz liraya kadar çıkma ihtimali bulunmaktadır. Ama son zamanlarda ferace fiyatları oldukça derinden etkileyen en önemli başlıklardan birisi ise feracenin yapılmış olduğu kumaş olarak değerlendirilmektedir. Eğer ki ferace ipek kumaş dediğimiz yapıdan yapılmış ise oldukça fiyatlar yüksek olmakla beraber özel bir ürün gibi her yerde bulma ihtimalinizde düşük olmaktadır.

 

Ama son dönemde ülkeler arasında Çin Halk Cumhuriyeti devletinin uygulamış olduğu ucuz politikalardan dolayı birçok ürünün artık üretimi ne yazık ki firmalar tarafından tamamıyla maliyet tasarrufu sağlamak için bu devlete kaydırılmış ve buda kısmen de olsa kaliteyi olumsuz bir yönde etkilemiş diyebiliriz. Ferace fiyatları işte bu sebepten dolayı son dönemde bu gelişmelere bağlı olarak düşme yaşamaya başlamış ama talep konusunda hiçbir şekilde olumlu ya da olumsuz bir değişme olduğu söylemek oldukça güç bir durumdur.

 

Firmalar da bayanlara yönelik olan bu ürünle ilgili olarak daha fazla çeşidi piyasaya sunup buna göre daha fazla iş yapmayı hesaplamaktadırlar. Ama bazı büyük firmalar tamamen ipeksi bir kumaş kullandıklarını ve bu sebepten dolayı piyasada fiyatların düşmesinin kendine çok büyük zararlar vereceği yarın öbür gün bu zararları kimsenin hiçbir şekilde telafi edemeyeceğini ve altından kalkamayacağını her ortamda belirtmek de ve acilen buna önlem alınmasını istemektedir.

 

 

 

 

Bir cevap yazın