Pardesü Ve Kullanımı

pardesüPardesüler; hiç şüphesiz tesettür modasının en vazgeçilmez parçaları arasında yer aldığı için kullanımı oldukça yaygınlaşmış bir kıyafettir. Pardesü çeşitleri mevsimine ve hatta gelişen dünyamızla modasına göre değişmektedir. Pardesü üreten firmalar mevsimine göre astarlı ve astarsız şeklinde düğmeli, cırt cırtlı veya fermuarlı şeklinde de üretilebilmektedir. Pardesü üreten firmaların bu kıyafetleri giyen bayanların ihtiyaçlarını da düşünerek yazlık ve kışlık pardesüde üretmeleri hem kendileri hem de bu kıyafeti tercih edenler için gerekliliktir bence. Son zamanda farklı renk ve modellerde pardesü üretilse de yani artı bu kıyafetlerinde bir modası olsa da kışlık yazlık olarak manto giyilmeden kullanılanını görmedim.

Tesettürlü bayanların kullandığı pardesüleri kombinlemek için mutlak giyecekleri diğer kıyafet ve başörtüsü ile renk uyumuna dikkat ederek kombinlemesi gerekiyor. Mesela koyu renkteki bir pardesüyü bir tek veya pantolon ile kombinlemek istiyorsanız altına giyeceğiniz etek veya pantolon ile pardesünün renk uyumuna dikkat etmelisiniz. Pardesülerin nasıl kombinleneceği veya kullanılacağının yanı sıra nasıl temizleneceği de bir o kadar önemlidir. Şimdi dilerseniz bu konuya da biraz değinelim. Çünkü bazı insanlar çok fazla para ödeyerek satın aldıkları pardesüleri uzun süre giyemiyorlar.

TEMİZLİK VE KURUTMADA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR: Pardesülerinizi ister kuru temizlemeye verebilir; ister çamaşır makinenizde yıkarsınız. Pardesülerinizi çamaşır makinenizde yıkarken mutlaka ters çevirerek, az deterjan ile kısa programda yıkamalısınız. Ayrıca pardesülere yıkarken yanına aynı renge sahip ancak rengi atmayacak kıyafetleri de atabilirsiniz. Kurutma işlemini ise asla kurutma makinelerine bırakmayınız. Onun yerine klasik bir şekilde bir askıya asıp öylece kurutun. Çünkü kurutma makinelerinde kurutmaya çalışmak pardesülerinizin çok fazla kırışmasına neden olacaktır. Ama pardesünüzü klasik bir yol olan askı usulü kurutursanız belki daha uzun zaman alacaktır ama kurutma makinesindeki bir de kırışmayacaktır. Aynı zamanda bu şekilde yıkanıp kurutulan pardesüler daha uzun süre yıpranmadan, deforme olmadan kullanabileceğiz bir kıyafet olarak gardırobunuzu süslemeye devam edecektir.

Pardesü çeşitleri çok olabilir ama tesettürlü bir bayanın pardesüsünü ya da tesettür kıyafetini seçerken dikkat etmesi gereken en önemli etken ise, pardesünün vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde geniş seçilmesidir. Ayrıca kıyafet taşınabilmesi açısından bir bayan için oldukça hafif ve rahat olmalıdır. Unutulmamalı ki pardesü ve diğer tesettür kıyafetlerindeki temel amaç vücut hatlarının gizlenmesidir aksi takdirde sadece moda olur ki buda tesettür olmaz sanırım.

 

Bir cevap yazın